A wok univerzálisan használható konyhai eszköz, segítségével lehet kevés, vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, vagy a fölé helyezett bambusz gőzölő edényekben gőzölni. A wok a kínai konyha elengedhetetlen része, de mára már az egész világon használják.
Ez a Wok ideális mindenféle tűzhelyre, kerámialapos, indukciós, gáz és sima villanytűzhelyre is. Előnye, hogy gyorsan felforrósodik, és gyorsan le is hűl, ez várható el egy Woktól, ha autentikus ételeket szeretnénk készíteni.
A wok használható bő olajban sütésre, kevés olajban sütésre vagy pirításra, párolásra, főzésre, gőzölésre. A legjellemzőbb eljárás szerint kevés olajat (2-3 evőkanál) a wokban felforrósítunk, majd ebben hirtelen sütjük a húst, vagy zöldségeket. Az olajnak nagyon forrónak kell lennie. Sokan az olajat csak a már felforrósodott, füstölő felületű wokba teszik bele. A wok előnye, hogy a forró olajban, illetve wokban az apróra vágott alapanyagok nagyon gyorsan megsüthetők. A félgömb alak lehetővé teszi, hogy az ételt a wok oldalsó falára feltolva az olajat lecsepegtessük, vagy a sütésből kicsit kivegyük (hiszen a wok alja forróbb, fala hűvösebb).
A kínai szakács a wokban az ételt wok lapáttal, fakanállal vagy pálcikával, de leginkább a wok rázásával forgatja.
A wokot használat után elmosva, szárítva, olajjal vékonyan bekenve tegyük el.
A Wok-ot célszerű és ajánlott beavatni használat előtt.
Beavatni csak nagyteljesítményű gázlángon lehet!
FONTOS: a wok beavatási útmutató ITT található
Származási hely | Kína |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2050. dec. 31. |
Atmero | 38 cm |