Wok - 38 cm Szénacél - Fanyelű - Lapos aljú

9 995 Ft
A wok használható bő olajban sütésre, kevés olajban sütésre vagy pirításra, párolásra, főzésre, gőzölésre. A legjellemzőbb eljárás szerint kevés olajat (2-3 evőkanál) a wokban felforrósítunk, majd ebben hirtelen sütjük a húst, vagy zöldségeket. Az olajnak nagyon forrónak kell lennie.
Elérhetőség: Nincs raktáron
Cikkszám
HS20039
Elérhető mennyiség
0 db
Raktárunkba érkezik
2024-07-10

A wok univerzálisan használható konyhai eszköz, segítségével lehet kevés, vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, vagy a fölé helyezett bambusz gőzölő edényekben gőzölni. A wok a kínai konyha elengedhetetlen része, de mára már az egész világon használják.

Ez a Wok ideális mindenféle tűzhelyre, kerámialapos, indukciós, gáz és sima villanytűzhelyre is. Előnye, hogy gyorsan felforrósodik, és gyorsan le is hűl, ez várható el egy Woktól, ha autentikus ételeket szeretnénk készíteni.

A wok használható bő olajban sütésre, kevés olajban sütésre vagy pirításra, párolásra, főzésre, gőzölésre. A legjellemzőbb eljárás szerint kevés olajat (2-3 evőkanál) a wokban felforrósítunk, majd ebben hirtelen sütjük a húst, vagy zöldségeket. Az olajnak nagyon forrónak kell lennie. Sokan az olajat csak a már felforrósodott, füstölő felületű wokba teszik bele. A wok előnye, hogy a forró olajban, illetve wokban az apróra vágott alapanyagok nagyon gyorsan megsüthetők. A félgömb alak lehetővé teszi, hogy az ételt a wok oldalsó falára feltolva az olajat lecsepegtessük, vagy a sütésből kicsit kivegyük (hiszen a wok alja forróbb, fala hűvösebb).

A kínai szakács a wokban az ételt wok lapáttal, fakanállal vagy pálcikával, de leginkább a wok rázásával forgatja.

A wokot használat után elmosva, szárítva, olajjal vékonyan bekenve tegyük el.

A Wok-ot célszerű és ajánlott beavatni használat előtt.

Beavatni csak nagyteljesítményű gázlángon lehet!

FONTOS: a wok beavatási útmutató  ITT található

További információk
Származási helyKína
Minőségét megőrzi2050. dec. 31.
Atmero38 cm

Nincs kapcsolódó cikk