A Porto Rico Adobo változatot, a fűszeretett sózásra, gazdagon megszórva, bedörzsölve vele a húst, sütés, grillezés, roston sütés előtt használják. Két fajta Adobo létezik a szigeten, a nedves Adobo, azaz az „Adobo Mojado”, ami tartalmaz fokhagymát, olíva olajat, sót, feketeborsot, oreganot, citromlevet vagy ecetet, vagy mindkettőt keverve.
Jobban elterjedt viszont a száraz Adobo használata, az „Adobo Seco”, mint ez a keverék is, ami tartalmaz fokhagymaport, hagymaport, sót, borsot, szárított oreganot, és legtöbbször szárított citromhéjat is.
Felhasználási javaslat:
A Porto Rico Adobo változatot, a fűszeretett sózást, gazdagon megszórva, bedörzsölve a húst, sütés, grillezés, roston sütés előtt használják. Két fajta Adobo létezik a szigeten, a nedves Adobo, az „Adobo Mojado”, tartalmaz fokhagymát, olíva olajt, sót, feketebor- sot, oregano-t, citromlevet vagy ecetet, vagy mindkettőt keverve. Jobban elterjedt viszont a száraz Adobo használata, az „Adobo Seco”, ami tartalmaz fokhagymaport, hagymaport, sót, borsot, szárított oregano-t, és legtöbbször szárított citromhéjat is. Egyik variációból sem hiányozhat a chili, egy helyi csípős fajta.
Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült, rántott húsok, mint pl. csirke, kecske, marha, sertés,tengeri herkentyűk, halak, rákok, languszták fűszerezésére használják. Párolt, vagy grillezett zöldségfélék fűszerezésére. Jól illik savanykás gyümölcsös ételekbe, pl. ananász, mangó, stb.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 7. |
Összetevők | só, fokhagyma, vöröshagyma, bors, római kömény, sáfrányos szeklice, oregano, citromhéj őrölt, kurkuma, paprika, koriander, koriander levél. |