Perzsa fűszerkeverék, meleg, nagyon aromás, szárított rózsaszirmok, fahéj, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, koriander, sáfrány, kurkuma és római kömény hozzáadásával készül általában. Helyi variációk itt is vannak, sőt családonként változik, mindenki a sajátjára esküszik.
Felhasználási javaslat: Leggyakrabban rizs, húsos és babos raguk, grillezett, roston sült zöldségek, grillezett sült húsok és rizs pudingok fűszerezésre használják. Kiváló még grillezett cukkini, tökfőzelék, omlett, vagy tojásrántotta ízesítésére is.
Perzsa fűszerkeverék, meleg, nagyon aromás, szárított rózsaszirmok, fahéj, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, koriander, sáfrány, kurkuma és római kömény hozzáadásával készül általában. Helyi variációk itt is vannak, sőt családonként változik, mindenki a sajátjára esküszik.
Felhasználási javaslat: Leggyakrabban rizs, húsos és babos raguk, grillezett, roston sült zöldségek, grillezett sült húsok és rizs pudingok fűszerezésre használják. Kiváló még grillezett cukkini, tökfőzelék, omlett, vagy tojásrántotta ízesítésére is.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 28. |
Összetevők | fahéj, szerecsendió, rózsaszirom, kardamom, római kömény, sáfrányos szeklice, koriander, |