Az andalúz fűszerkeverékeket két meghatározó hatás érte, egyrészt az arab/mór, másrészt a Dél-Európai, mediterrán íz világ alakította. Mindennapi a „pinchos” fogyasztása, ami egy grillezett saslikszerű húsos falatka, megha- tározó fűszerezéssel. A hidegen tálalt Gaspacho levest is így fűszerezik. Fő hozzávalók: paprika (gyakran füstölt), bors, gyömbér, mustármag, fohagyma, ánizs, római kömény, só, koriander, oregano, babér és nem hiányozhat a sáfrány sem.
Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült és sült húsok fűszerezésére, mindenféle húsos-zöldséges raguk, levesek ízesí- tésére. Kolbászok, több paprikával kiegészítve, húsgolyók (pilotas), gyökérzöldségek, csicseribor- sós fogások, tojásételek, bárány-, kecske-, sertés- és szárnyas húsból készült ételek ízesítésére.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 26. |
Összetevők | só, paprika, karotta, bors, cukor, gyömbér, mustár, fűszer, |