Az Annatto magok őrlésével készített természetes ételszínezék a vörös-narancssárga ételek színének erősítésére, vagy teljes színezésére használt por. A természetes Karotinok által képződött vöröses szín mellé ízek is társulnak, amelyeket úgy lehetne leírni, mint: kissé borsos, egy kis csipetnyi szerecsendióval vegyítve, mogyorós, édes és borsos. Az élelmiszeripar nagyban használja a vöröses ételek színezésére.
Felhasználási javaslat: A természetes vörös-narancssárga Annatto magokból őrölt ételszínezéket használhatjuk sajtok színezésére, az angol Gloucester, Cheshire, Red Leicester és a híres Cheddar sajtok is ezzel a színezékkel nyerik el kellemes narancssárga színüket. Színezhetünk vele szinte mindenféle ételt, kolbászt, mustárt, süteményeket, kekszeket. A sáfrány helyettesítője is lehet, pl. a Paella-ban.
Származási hely | Fülöp-szigetek |
---|---|
Töltő súly | 10 g |
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 22. |
Összetevők | Annatto mag őrölve 73%, kukorica keményítő. |