Marokkótól Pakisztánig használják ezt az általános, mindennapi fűszerkeveréket, a Baharatot. Az íze viszont nem mindennapi: mély, meleg, illatos, nem mindig csípős, nagyon kellemes, hangulatjavító fűszerkeverék. Ha nincs módunkban beszerezni egy több száz éves családi keverési receptet, elégedjünk meg a megvásárolható keverékkel, amely tartalmaz: feketeborsot, paprikát, római köményt, koriandert, szegfűborsot, szerecsendiót, fahéjat és kardamom-t. A törökök mindig adnak hozzá jó csípős Aleppo chilit, paprika helyett.
Felhasználási javaslat: A húst jól dörzsöljük be ezzel a keverékkel, mielőtt ragut készítenénk belőle, vagy ha roston sütnénk, grilleznénk, akkor olíva olajjal keverve képezzünk egy olajos dörzsfűszert. Ha párolt zöldséges ételt készítünk belőle, akkor pároljuk együtt a zöldségekkel. Sütés közben a halra szórva meglepően finom ízt ad.
Tartósítószert, szinezéket és adalékanyagokat nem tartalmaz.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 15. |
Összetevők | feketebors, római kömény, paprika, koriander, szegfűbors, fahéj, kardamom. |