A Közel-Keleti konyhákban általánosan használt, mindennapi fűszerkeverék, hiszen a “Baharat” szó fűszert jelent. Tipikusan feketeborsot, római köményt, fahéjat és szegfűszeget tartalmaz, de mint minden más keverék, ennek is megvannak a helyi keverési receptjei, többféle hozzávalóval. Aromás, meleg és édes keverék. A török Baharat tartalmaz mentát is, és Észak-Afrikában rózsaszir- mokat is morzsolnak bele. A Perzsa öböl mentén sáfrányt is tesznek hozzá, és akkor úgy nevezik, hogy “Gulf Baharat”.
Felhasználási javaslat: Egy csipetnyi a levesbe, paradicsomszószba, lencseételbe, és már is mélyebb dimenziót adtunk az ételnek. A pilaf és kuszkusz ízesítője. Használhatjuk dörzsfűszerként rántott/sült halon, sütni, grillezni szánt szárnyasokon, vagy húsokon. Oliva olajjal keverve kiváló marinád/pác zöldségeken, húsokon. Ha fokhagymát, petrezselyemzöldet is adunk hozzá, akkor kiváló fűszerpasztát kapunk. Asztali fűszernek is használható.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 29. |
Összetevők | paprika, koriander, feketebors, római kömény, fahéj, chili, kardamom, szerecsendió, szegfűszeg. |