Bambusz gőzölő - 15 cm-es - 3 részes szett

6 995 Ft
Vásároljon itt eredeti bambusz gőzölőt. Főzéskor négy-öt pohár vizet öntünk a wok-unkba, felforraljuk, s a bambuszgőzölőt úgy tesszük bele, hogy ne érjen vízhez. Ezután már csak állandó forrásban kell tartani a gőzölgő vizet, és ne emelgessük a fedőt.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS19321
Elérhető mennyiség
7 db

Főzéskor négy-öt pohár vizet öntünk a wokunkba, vagy egy olyan lábasba, aminek az átmérője megegyezik a gőzölőével, felforraljuk, s a bambuszgőzölőt úgy tesszük bele/rá, hogy ne érjen vízhez. Ezután már csak állandó forrásban kell tartani a gőzölgő vizet, és ne emelgessük a fedőt. A legtöbb ételnek tíz-tizenöt perc bőven elegendő. Gombócok gőzölésénél olajjal kenjük be a bambuszrácsot, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Használhatunk megnedvesített ruhát is olajozás helyett. Gőzölhetünk húsételeket saláta- vagy spenótleveleken, melyek átveszik a kiolvadó zsírt, és szintén nagyon ízletesek. A beirdalt-fűszerezett halat beolajozott hőálló tálon gőzöljük, majd levével együtt tálaljuk. A bambuszgőzölő újramelegítésére is kiváló, mert a nedves gőz ízletesebbé varázsolja az ételeket, mint a mikrohullám. A nedves, mindent átható gőzben főtt ételek magasabb tápértékkel bírnak, gazdagabbak természetes ízekben és jóval könnyebben emészthetők. A bambuszgőzölőt soha nem szabad mosószerrel mosogatni, mert a bambusz átveszi az ízét, kizárólag forró vízzel szabad leöblögetni.

forrás: Terebess

További információk
Származási hely Kína

Nincs kapcsolódó cikk