10 perces Csiliolajos Instant Ramen

10 perces Csiliolajos Instant Ramen

Nincs kétség afelől, hogy a közösségi média segítette elő az instant ramen trükkök és receptek népszerűségének növekedését, amik pillanatok alatt hódítják meg a figyelmet.

Sokszor boldogan görgetek a fiókomon, amikor hirtelen egy ilyen receptre bukkanok, ami azonnal magával ragadja a teljes figyelmemet, és olyan vágyat ébreszt bennem, hogy azonnal meg kell csinálnom!

Hozzávalók:

1 csomag a kedvenc instant tésztádból

olaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 szál újhagyma, apróra vágva, a fehér és zöld részt külön tartva

cukor

chili pehely

világos szójaszósz

rizsecet

szezámolaj

1 tojás (opcionális)

Elkészítés:

1. Forralj fel vizet az instant tészta megfőzéséhez, majd készítsd el a csomagoláson lévő utasítások szerint a szárított zöldségekkel együtt. A fűszeres tasakot tedd félre későbbi használatra. Szűrd le a tésztát, majd tedd félre.

2. Egy tálban keverd össze a fűszeres tasak felét, az apróra vágott fokhagymát, az újhagyma fehér részét, a cukrot és a chili pehelyt.

3. Melegíts fel 3 evőkanál olajat magas hőfokon, amíg elkezd füstölni (1 perc), majd kapcsold le a tüzet, és azonnal öntsd az olajat a tálba. Jól keverd össze, majd add hozzá a főtt tésztát, a rizsecetet és a maradék újhagymát. Alaposan keverd össze a tésztát.

4. Melegíts fel egy serpenyőt közepes-magas hőfokon a maradék olajjal. Amint az olaj elég forró (15-30 másodperc), óvatosan üsd fel egy tojást, és hagyd sülni, amíg a szélei aranybarnák és ropogósak lesznek, és a tojássárgája eléri a kívánt állagot. Tálald a tésztával együtt. 

Jó étvágyat kívánok!

 

Forrás: https://farahjeats.com/recipe/10-minute-chili-oil-instant-ramen/