Nincs kétség afelől, hogy a közösségi média segítette elő az instant ramen trükkök és receptek népszerűségének növekedését, amik pillanatok alatt hódítják meg a figyelmet.
Sokszor boldogan görgetek a fiókomon, amikor hirtelen egy ilyen receptre bukkanok, ami azonnal magával ragadja a teljes figyelmemet, és olyan vágyat ébreszt bennem, hogy azonnal meg kell csinálnom!
Hozzávalók:
1 csomag a kedvenc instant tésztádból
olaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 szál újhagyma, apróra vágva, a fehér és zöld részt külön tartva
cukor
chili pehely
világos szójaszósz
rizsecet
szezámolaj
1 tojás (opcionális)
Elkészítés:
1. Forralj fel vizet az instant tészta megfőzéséhez, majd készítsd el a csomagoláson lévő utasítások szerint a szárított zöldségekkel együtt. A fűszeres tasakot tedd félre későbbi használatra. Szűrd le a tésztát, majd tedd félre.
2. Egy tálban keverd össze a fűszeres tasak felét, az apróra vágott fokhagymát, az újhagyma fehér részét, a cukrot és a chili pehelyt.
3. Melegíts fel 3 evőkanál olajat magas hőfokon, amíg elkezd füstölni (1 perc), majd kapcsold le a tüzet, és azonnal öntsd az olajat a tálba. Jól keverd össze, majd add hozzá a főtt tésztát, a rizsecetet és a maradék újhagymát. Alaposan keverd össze a tésztát.
4. Melegíts fel egy serpenyőt közepes-magas hőfokon a maradék olajjal. Amint az olaj elég forró (15-30 másodperc), óvatosan üsd fel egy tojást, és hagyd sülni, amíg a szélei aranybarnák és ropogósak lesznek, és a tojássárgája eléri a kívánt állagot. Tálald a tésztával együtt.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: https://farahjeats.com/recipe/10-minute-chili-oil-instant-ramen/