Íme egy ízletes, gyorsan elkészíthető finom gyorstészta, amivel bármikor meglepheted a szeretteidet, még akkor is ha nem készültél előre. Azt a pár hozzávalót érdemes állandó alapanyagként otthon tartani, mert sok más ízletes fogáshoz is kelleni fog.
Hozzávalók:
2 dl zöldségleves alaplé akár kockából
4 ek Sötét Szójaszósz
3 ek Sötétbarna Nádcukor
1 db fahéjrúd
1 db csillagánizs
4-5 szem Szechuáni bors, egész
2 ek Földimogyoróvaj
2 ek Rizsecet
1 ek Szezámolaj
2-3 cm Gyömbér darabka, aprítva
1 gerezd Fokhagyma, aprítva
500 g Kínai Tojásos Woktészta
1-2 szál Újhagyma karikázva
2 tk Szezámmag díszítésként
1-2 ek Chilipaszta
Elkészítés:
- Egy serpenyőben öntsd össze az alaplevet (zöldséglevest), a szójaszószt, a cukrot, dobd bele a csillagánizst, a szechuáni borsot és a fahéjat is. Forrald fel és hagyd lassú tűzön forrni, fedő nélkül, 10 percig.
- Szűrd le a levet és tedd félre. A szilárd maradékokat dobd ki.
- Egy mixerbe öntsd a rizsecetet, a szezámolajat, a földimogyoróvajat, a gyömbért és a fokhagymát, és alaposan turmixold össze, egyenletes, sima állagúra. Tedd félre.
- Amíg a szósz rotyog, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően. Szűrd le, és öblítsd hideg víz alatt, majd öntsd a serpenyőben lévő, eközben elkészült szószra, add hozzá a turmixolt pasztát is és keverd jól össze, hogy a tésztát mindenhol befedje a szósz.
- Tálald újhagyma karikákkal, fekete és- vagy fehér szezámmagal díszítve, egy kis chili pasztával megbolondítva.
Jó étvágyat!
forrás: https://www.pickledplum.com/recipe/aromatic-sour-egg-noodles