15 perces Csirke Curry - mint az Étteremben

15 perces Csirke Curry - mint az Étteremben

Ha valami fűszeres csirkehúsra vágyok, ezt is szoktam készíteni. A legjobb benne az, hogy nagyon gyorsan elkészül. Ha a csirkét és a hagymát összevágtam, már csak össze kell sütni. Legtöbbször a rizsre kell várnom, hogy megfőljön. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

300-350 g Csirkehús, mell vagy csontozott comb

Növényi olaj

1 tk Világos Szójaszósz

2 tk Kukorica Keményítő

1 közepes-nagy Hagyma, szeletelve

3 dl Csirkehús leves, akár kockából is

4 tk Curry Fűszerkeverék

1 tk őrölt Kurkuma

1/2 tk cukor, só

Basmati Rizs

Elkészítés:

  • Keverd össze  egy tálban a csirkehús szeleteket  1 teáskanál olajjal, 1 teáskanál szója szósszal (világos), és egy teáskanál kukorica keményítővel.
  • Wokban vagy Serpenyőben hevíts olajat füstölésig. Dobd bele a csirkehúst egy rétegben elterítve. Süsd ezen a magas hőfokon addig, amíg szép aranybarnára sül. Kotord a kész husikat egy tányérra, tedd félre.
  • Öntsd még egy evőkanálnyi olajat a Wokba/Serpenyőbe, és dobd bele a hagyma szeleteket. Süsd egy percig, szintén magas hőfokon. Öntsd hozzá a Csirkehús alaplevet (kockából is jó), a Curry Fűszerkeveréket, a Kurkumát, a cukrot és a sót.
  • Egy csészében keverd jól össze a Kukorica keményítőt 2 evőkanálnyi vízzel, hagyd, hogy feloldódjon teljesen, egy villával könnyen elvégezhető a keverés. Öntsd a Curry-s hagymához, rotyogtasd egy percig, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrűre sikeredett, adj hozzá alaplevet, vagy vizet.
  • Tedd vissza a csirkedarabokat, főzd még fél percig így együtt, majd tálald melegen, Basmati rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com



Rendelhető hozzávalók