15-perces Kínai Tészta Lusta módra

Kezdőnek, a távol-keleti ételekkel ismerkedőknek, új ízekre kíváncsiaknak melegen ajánlom, szó szerint. Egy pár olyan hozzávaló kell hozzá, amit érdemes tartani otthon, mint a mogyoró olaj, szezámolaj, chiliolaj, szójaszósz, mert máshoz is kelleni fog. A 2 féle friss hozzávalókért a legközelebbi zöldségeshez/henteshez ugorjunk be, feltéve, ha nincs otthon kéznél.

Hozzávalók:

400 g Kínai Woktészta

1-2 evőkanál Földimogyoró olaj

400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)

1 fej hagyma, durvára vágva

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek

só és bors

1 csipetnyi Chili Pehely Maggal

3 evőkanál Világos Szója Szósz

1 teáskanál Sötét Szójaszósz

2 teáskanál Szezámolaj

1-2 teáskanál chiliolaj

1 teáskanál méz, tetszőleges fajta

 

Elkészítés:

  • Tedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra.
  • Add hozzá a hagymát és a fokhagymát süsd tovább magas hőfokon, amíg a hagyma kicsit megpuhul, és a szélei barnulnak.
  • Add hozzá a spenótleveleket, lehetőleg kicsi, zsenge levelek legyenek, és fonnyaszd meg egy kicsit. Sózd, borsozd.
  • Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a mézet, a chili pelyhet és a chili olajat.
  • Közben a víz felforrt, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően.
  • Keverd bele a főtt tésztát a készre sütött húsos spenótba. Öntsd rá az összekevert chiliszószt is. Keverd jó alaposan össze, porciózd, tálald. Díszítheted zöldhagyma darabokkal, ha szereted.

Jó étvágyat!

forrás: thewoksoflife.com



Rendelhető hozzávalók