Kezdőnek, a távol-keleti ételekkel ismerkedőknek, új ízekre kíváncsiaknak melegen ajánlom, szó szerint. Egy pár olyan hozzávaló kell hozzá, amit érdemes tartani otthon, mint a mogyoró olaj, szezámolaj, chiliolaj, szójaszósz, mert máshoz is kelleni fog. A 2 féle friss hozzávalókért a legközelebbi zöldségeshez/henteshez ugorjunk be, feltéve, ha nincs otthon kéznél.
Hozzávalók:
400 g Kínai Woktészta
1-2 evőkanál Földimogyoró olaj
400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)
1 fej hagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek
só és bors
1 csipetnyi Chili Pehely Maggal
3 evőkanál Világos Szója Szósz
1 teáskanál Sötét Szójaszósz
2 teáskanál Szezámolaj
1-2 teáskanál chiliolaj
1 teáskanál méz, tetszőleges fajta
Elkészítés:
- Tedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra.
- Add hozzá a hagymát és a fokhagymát süsd tovább magas hőfokon, amíg a hagyma kicsit megpuhul, és a szélei barnulnak.
- Add hozzá a spenótleveleket, lehetőleg kicsi, zsenge levelek legyenek, és fonnyaszd meg egy kicsit. Sózd, borsozd.
- Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a mézet, a chili pelyhet és a chili olajat.
- Közben a víz felforrt, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően.
- Keverd bele a főtt tésztát a készre sütött húsos spenótba. Öntsd rá az összekevert chiliszószt is. Keverd jó alaposan össze, porciózd, tálald. Díszítheted zöldhagyma darabokkal, ha szereted.
Jó étvágyat!
forrás: thewoksoflife.com