Az egyszerűen elkészíthető levesek közül ez az egyik kedvencem. Tele trópusi ízekkel, egyedül a Garnéla okozott gondot eddig, de már szinte mindenhol kapható fagyasztott formában, de ha mégsem, akkor csirkemell husival is finom.
Hozzávalók:
1 liter zöldségleves alaplé kockából
40 g Citromnád, Friss
5-6 Koktélparadicsom kettévágva
3 evőkanál Halszósz
3 evőkanál frissen facsart Lime vagy Citromlé
150 g Szalmagomba, félbevágva
3 db friss Kaffir Lime levél finomra aprítva
3 db friss Chili, zöld vagy piros, félbevágva
10 db nagyobbacska Garnélarák
1 tasak AHG Tom Yum Fűszerpaszta 50g
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet, old fel benne a zöldségleves kockát és a Tom Yum Fűszerpasztát.
- Dobd bele a Garnélát, a chilit, a kaffir lime levelet, a kikloffolt Citromnád szárakat és a Gombát.
- Főzd egy kicsit, ha a Garnéla nyers volt (szürke), akkor addig, amíg rózsaszínre változik, ha csirkemellet használsz, akkor addig, amíg a hús megfől. A vége felé dobd bele a koktélparadicsomokat is.
- Ízesítsd Halszósszal, és a Limelé-vel.
- Tálaláskor szórj a tetejére friss Koriander levelet, vagy Édes Bazsalikomot.
Jó étvágyat!