15 perces Tom Yum Garnélaleves

15 perces Tom Yum Garnélaleves

Az egyszerűen elkészíthető levesek közül ez az egyik kedvencem. Tele trópusi ízekkel, egyedül a Garnéla okozott gondot eddig, de már szinte mindenhol kapható fagyasztott formában, de ha mégsem, akkor csirkemell husival is finom.

Hozzávalók:

1 liter zöldségleves alaplé kockából

40 g Citromnád, Friss

5-6 Koktélparadicsom kettévágva

3 evőkanál Halszósz

3 evőkanál frissen facsart Lime vagy Citromlé

150 g Szalmagomba, félbevágva

3 db friss Kaffir Lime levél finomra aprítva

3 db friss Chili, zöld vagy piros, félbevágva

10 db nagyobbacska Garnélarák

1 tasak AHG Tom Yum Fűszerpaszta 50g

 

Elkészítés:

  • Forrald fel a vizet, old fel benne a zöldségleves kockát és a Tom Yum Fűszerpasztát.
  • Dobd bele a Garnélát, a chilit, a kaffir lime levelet, a kikloffolt Citromnád szárakat és a Gombát.
  • Főzd egy kicsit, ha a Garnéla nyers volt (szürke), akkor addig, amíg rózsaszínre változik, ha csirkemellet használsz, akkor addig, amíg a hús megfől. A vége felé dobd bele a koktélparadicsomokat is.
  • Ízesítsd Halszósszal, és a Limelé-vel.
  • Tálaláskor szórj a tetejére friss Koriander levelet, vagy Édes Bazsalikomot.

Jó étvágyat!