Elképzelni is nehéz ennek a Sült Csirke Comboknak a komplex összetett Umami ízét, meg kell kóstolni! Már csak azért is mert roppant egyszerű az elkészítése. Garantált siker a vacsoraasztalnál.
Hozzávalók:
1 ek Világos Szójaszósz
1 tk só
1 tk Kínai Ötfűszer keverék
1 ek vörös vagy lilahagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 tk olaj
1 ek sherry vagy testes vörösbor
1 tk Szezámolaj
8 db felső Csirkecomb, vagy 4 db egész Comb
Elkészítése:
- Keverd össze a Szójaszószt, a sót, a Kínai 5-fűszer keveréket, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a cherry-t és a Szezámolajat egy tálban, és tedd félre.
- Töröld szárazra a Csirkecombokat, és tedd bele az elkészített pácba, forgasd bele őket alaposan, hogy mindenhová jusson a pácból, még a bőre alá is.
- Hagyd pácolódni egy éjszakán át a hűtőben, de ha sürgős, akkor legalább 20 percig.
- Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, egy sütőpapírra helyezd el a Csirkecombokat szép sorban, és süsd 35-40 percig. Ha ezalatt az idő alatt a bőre nem sült meg ropogósra, akkor állítsd a sütőt grill fokozatra, de ne hagyd ot, mert gyorsan megéghet!
- Tálald Basmati rizzsel és saláta körettel.
Jó étvágyat!
forrás: thewoksoflife/Bill