5 íz Csirkecomb - Umami Csirkecombok

5 íz Csirkecomb - Umami Csirkecombok

Elképzelni is nehéz ennek a Sült Csirke Comboknak a komplex összetett Umami ízét, meg kell kóstolni! Már csak azért is mert roppant egyszerű az elkészítése. Garantált siker a vacsoraasztalnál.

Hozzávalók:

1 ek Világos Szójaszósz

1 tk só

1 tk Kínai Ötfűszer keverék

1 ek vörös vagy lilahagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, aprítva

1 tk olaj

1 ek sherry vagy testes vörösbor

1 tk Szezámolaj

8 db felső Csirkecomb, vagy 4 db egész Comb

Elkészítése: 

  • Keverd össze a Szójaszószt, a sót, a Kínai 5-fűszer keveréket, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a cherry-t és a Szezámolajat egy tálban, és tedd félre.
  • Töröld szárazra a Csirkecombokat, és tedd bele az elkészített pácba, forgasd bele őket alaposan, hogy mindenhová jusson a pácból, még a bőre alá is.
  • Hagyd pácolódni egy éjszakán át a hűtőben, de ha sürgős, akkor legalább 20 percig.
  • Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, egy sütőpapírra helyezd el a Csirkecombokat szép sorban, és süsd 35-40 percig. Ha ezalatt az idő alatt a bőre nem sült meg ropogósra, akkor állítsd a sütőt grill fokozatra, de ne hagyd ot, mert gyorsan megéghet!
  • Tálald Basmati rizzsel és saláta körettel.

Jó étvágyat!

forrás: thewoksoflife/Bill