A kókusz rajongók süteménye

A kókusz rajongók süteménye

Nem tudom ti hogy vagytok a kókusz ízzel, de nekem jöhet bármannyi, soha nem fogom megunni. Ez a sütemény egy igazi Kókusz íz orgia. Elkészíteni sem komplikált, a piskóta tésztát kell kisütni, nagyjából ennyi, max 40-45 perc összesen. Ez ám, ha az édesszájúaknak elvonási tünetei jelentkeztek, még az is kibírja míg elkészül. Fogjunk hozzá:

Hozzávalók:

Piskóta tészta:

200 g vaj

250 g cukor

5 tojás

6 dl finomliszt

2 teáskanál sütőpor

egy csipetnyi só

1 dl 2,8%-os tej

2 teáskanál vanília kivonat

Kókusz feltét:

1 dl olvasztott kókuszkrém

1 dl kókusztej

3 dl tejszín, felverve

1-2 evőkanál rum

1-2 evőkanál rum

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, végy egy magasfalú tepsit, és vajazd ki, egyelőre tedd félre.
  • Keverd össze a piskótatésztát és öntsd bele a tepsibe, süsd ki, ez kb. 25-30 percig tart. Villával ellenőrizd, hogy átsült-e, ha igen vedd ki, és szúrkáld össze a piskótát mindenhol alaposan. Ez azért kell, hogy beszívja a kókusztej-kókuszkrém öntetet. A sütemény mindvégig a tepsiben marad, innen kell adagokra vágva tálalni.
  • Keverd össze a kókusztejet a meleg kókuszkrémmel egy tálban, és öntsd rá egyenletesen a piskótára. Hagyd kihűlni egy kicsit.
  • Készítsd el a tejszínt, jó keményre verd fel, ízesítve egy kis rummal, ha úgy szereted. Egyenletesen kend rá a tetejére, és szórd meg kókuszreszelékkel alaposan.

Jó étvágyat!

forrás: addapinch.com