Nem tudom ti hogy vagytok a kókusz ízzel, de nekem jöhet bármannyi, soha nem fogom megunni. Ez a sütemény egy igazi Kókusz íz orgia. Elkészíteni sem komplikált, a piskóta tésztát kell kisütni, nagyjából ennyi, max 40-45 perc összesen. Ez ám, ha az édesszájúaknak elvonási tünetei jelentkeztek, még az is kibírja míg elkészül. Fogjunk hozzá:
Hozzávalók:
Piskóta tészta:
200 g vaj
250 g cukor
5 tojás
6 dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
egy csipetnyi só
1 dl 2,8%-os tej
2 teáskanál vanília kivonat
Kókusz feltét:
1 dl olvasztott kókuszkrém
1 dl kókusztej
3 dl tejszín, felverve
1-2 evőkanál rum
1-2 evőkanál rum
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, végy egy magasfalú tepsit, és vajazd ki, egyelőre tedd félre.
- Keverd össze a piskótatésztát és öntsd bele a tepsibe, süsd ki, ez kb. 25-30 percig tart. Villával ellenőrizd, hogy átsült-e, ha igen vedd ki, és szúrkáld össze a piskótát mindenhol alaposan. Ez azért kell, hogy beszívja a kókusztej-kókuszkrém öntetet. A sütemény mindvégig a tepsiben marad, innen kell adagokra vágva tálalni.
- Keverd össze a kókusztejet a meleg kókuszkrémmel egy tálban, és öntsd rá egyenletesen a piskótára. Hagyd kihűlni egy kicsit.
- Készítsd el a tejszínt, jó keményre verd fel, ízesítve egy kis rummal, ha úgy szereted. Egyenletesen kend rá a tetejére, és szórd meg kókuszreszelékkel alaposan.
Jó étvágyat!
forrás: addapinch.com