A legfinomabb Citromos szeletek

A legfinomabb Citromos szeletek

A citromos édességek/sütemények maga a kényeztetés. Üde, könnyű, és alig lehet betelni velük. Ebben a gyönyörűséges szeletben van egy titkos hozzávaló, egy ízcsavar, amitől felejthetetlen lesz mindenki számára, aki megkóstolta. Ez pedig a fehér csoki, reszelt, vagy pasztilla formában.

Hozzávalók:

Citrom szeletek tészta:

4,5 dl finomliszt

4,5 dl finomliszt 0,5 dl kukorica keményítő

0,5 dl kristálycukor

1 teáskanál só

1 teáskanál Vanília kivonat

12 evőkanál olvasztott vaj

1 dl reszelt fehércsoki, vagy pasztilla

Citromos Krém:

4 nagyobb tojás

3 dl kristálycukor

0,5 dl finom liszt (a keverék is lehet)

2 citrom héja lereszelve

1,5 dl frissen préselt citromlé

1 dl 2,8% tej

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Bélelj ki egy közepes tepsit sütőpapírral.
  • A tésztához: öntsd a "tortalisztet" (4,5 dl finomliszt és 0,5 dl kukorica keményítő) a robotgépbe, csöpögtesd bele a vanília kivonatot, csúrgasd hozzá az olvasztott vajat, és hagyd a gépet dolgozni, amíg sima, selymes, csomómentes állagú nem lesz.
  • Öntsd a tésztát a tepsibe, egyengesd el. Szórd meg a reszelt fehércsokival, vagy a pasztillákkal.
  • Süsd 20 percig.
  • Eközben reszelj a citrom héjából, lazán, a fehér részt ne, csak a sárga héj legyen reszelve.
  • Egy tálban verd fel a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a citromhéj reszeléket és a tejet.
  • Öntsd a krémet a kisült tésztára, egyengesd el.
  • Süsd még 20-25 percig, amíg a krém közepe is megszilárdul. Hagyd kihűlni, majd emeld ki a sütőpapírral együtt az egész ssüteményt egy vágódeszkára, és vágd fel kockákra.
  • Szórd meg porcukorral.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.aspicyperspective.com/best-lemon-bars/