A legjobb Forralt Bor receptje

A legjobb Forralt Bor receptje

Ritkán használom a legjobb jelzőt, de ha kell, akkor nincs más kifejezés: ez eddig a legjobb Forralt Bor recept, amit kóstoltam, ez viszi a pálmát.

Hozzávalók:

1 üveg (750 ml) Merlot, vagy más jó minőségű bor

2 rúd egész fahéj, kettétörve

Citromnád 1 szál kloffolva

3 babérlevél

8 db Csillagánizs, egész

1 szál Vanília rúd, vagy 3 csepp Vanília kivonat

12 db egész Szegfűszeg

7 db egész Kardamom, Zöld, késlappal megroppantva

1 dl méz

1 evőkanál sötét nádcukor

8 szelet friss gyömbér

1 db narancs, szeletekre vágva

1 lime, vagy citrom, szeletekre vágva

Elkészítés:

  • Öntsd a Merlot-ot, vagy más kellemes vörösbort egy lábasba, és óvatosan melegítsd fel. FONTOS! Nem szabad felforralni, légy résen!
  • Hamarosan megjelenik egy hab a bor tetején, óvatosan távolítsd el egy kanállal. Macerás feladat, de megéri a fáradtságot.
  • Egy másik, kissebb lábast melegíts elő viszonylag magas hőfokra, és dobd bele a fűszereket a thai citromhéjjal együtt. Kevergetve sütögesd egy darabig, de ne égesd oda, majd öntsd hozzá a mézet. Sisteregni fog, emiatt azonnal dobd bele a friss gyömbér szeleteket is, a narancs és a lime (vagy a citrom) szeletekkel együtt.
  • Vedd le a hőt, és óvatosan, kanalazd bele a hevített borba, alaposan elkeverve.
  • Fedd le egy fedővel, melegítsd tovább, de ne forrjon!
  • Hagyd 10-15 percig így alacsony hőfokon melegedni, hogy az ízek összeérjenek alaposan.
  • Add hozzá a sötét nádcukrot, kóstold, és igazítsd az ízlésedhez az édességet.
  • Tálaláskor adj hozzá forrázott, hámozott egész mandulát, mazsolát, vagy más aszalt gyümölcsöt is, ha gondolod.
  • Tálald forrón, a saját és a vendégeid egészségére!