A tökéletes Hamburger

A tökéletes Hamburger

Focivébé=grill+sör.

 Legyen inkább egy frissen sült Hamburger és egy korsó sör…

Nem nagy ördöngösség Hamburgert grillezni, de garantáltan finomabb, mint a gyorséttermi kínálat. Természetesen parázs fölött grillezett az igazi, de serpenyőben sütött is finom, sőt, a bekevert maradék húspogácsát gyorsan megsütni, amikor megéhezünk, a serpenyőben praktikus. Lássunk hozzá.

Hozzávalók:

Hamburger:

1 kg darált marhahús, 15% zsírtaltalommal

10-12 db zsemle

100-150 g reszelt kemény sajt

2 evőkanál Feketebors szósz

1 evőkanál vöröshagyma por

Hamburger szósz:

1 dl majonéz

1 dl ketchup

2-3 db nagyon apró kockára aprított csemegeuborka

2 evőkanál Worcestershire szósz

só ízlés szerint

Így készítsd:

  • Keverd össze a darált húst és a reszelt sajtot, a Feketebors szószt, a vöröshagyma port, és a sót.
  • Nagyon fontos: a pogácsát úgy alakítsd, hogy a közepe kissé vékonyabbra legyen gyúrva, mert különben nem lapos, hanem púpos lesz a sült eredmény. A belekevert szósz és a sajt miatt jó szaftos lesz a végeredmény, még akkor is, ha a teljesen átsültet szereted.
  • Egy kanálnyi teavajon lesz a legjobb eredmény, ha serpenyőben sütöd, forgasd, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd készre. Ha grillrácson készíted, akkor csak helyezd rá a rácsra és fordíts rajta 2-3 perc múlva, attól függően mennyire hevítetted fel a faszenet.
  • A szósz: keverd jól össze az összes hozzávalót, kóstold, ízlésed szerint kombináld a hozzávalókat.
  • A zsemle alsó részére tegyél a szószból, fektesd rá a húspogácsát, egy adag szószt, majd az avokádó szeleteket, és végül a jégsaláta levelet, újabb adag  szósz, kedved szerint, és fedd le a zsemlével. Tálald egy pohár sörrel.

Jó étvágyat!

forrás: littlemissmomma.com