Adobo csirke, a Fülöp szigeteki specialitás

Adobo csirke, a Fülöp szigeteki specialitás

Itt van egy roppant egyszerű, de annál finomabb csirkés étel. Nem is kell vele sokat foglalkozni, az előkészületeken kívül, szinte megfőzi magát. A gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

500 gr csirkecomb és szárny

6 gerezd fokhagyma lereszelve

1 lapos evőkanál durvára őrölt feketebors

1 evőkanál rizsecet

50 ml világos szójaszósz

2 babérlevél összetépve

1 púpos evőkanál barnacukor

1 evőkanál édes chiliszósz

fél bögre víz

Elkészítés:

  • Dörzsöld be a csirkedarabokat a fokhagymával és a feketeborssal
  • Egy tűzálló tálban, Pataki tálban, vagy netán egy öntöttvas fedeles edényben, kinek mi van otthon, keverd össze az ecetet, a szójaszószt, a cukrot, a chiliszószt és a babérlevelet. tedd bele a csirkedarabokat.
  • Süsd a sütőben alacsony hőfokon, 150 C-on, kb egy órát, néha nézzél rá, öntözd kicsi vízzel, ha szükségesnek tartod, ha túlságosan elfőtt a folyadék, ha gyorsan sül, csökkentsd a hőt, ha lassan emeld a hőt. Ha a hús szinte leválik a csontról, akkor kész. 
  • Tálald krumplipürével, vagy rizzsel, ahogy kívánod, a szaftot öntsd a csirkére, szórd meg zölddel, újhagyma, petrezselyem, amit kéznél van, vagy kapható.

Jó étvágyat!