Ez egy annyira finom ételköltemény, hogy tovább kellett kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni. Ez, amit most bemutatok, egy kicsit más, mint a két évvel korábban bemutatott. Ízlés kérdése, ki hogy szereti, de az igazat megvallva, ez a verzió egy kicsit izgalmasabb, legalábbis nekem. Elkészíteni nem nehéz, ugorj neki bátran, szerintem könnyebb az elkészítése, mint a csirkepaprikásnak...
Hozzávalók:
6 db alsó és felső csirkecomb
2 evőkanál olíva olaj
1 doboz Kókusztej (400 ml)
1,3 dl Szójaszósz, Világos
0,7 dl Cukornád ecet
1 csipetnyi őrölt Feketebors
2 db Babérlevél
4 gerezd Fokhagyma, összenyomva
1 szárított Chili
250 g Basmati rizs
Elkészítés:
- Mosd meg, majd töröld szárazra a csirkecombokat.
- Ha van öntöttvas serpenyőd, vagy lábasod, akkor abban, ha nincs akkor egy normál serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes/magas hőfokra, és süsd barnára a csirkecombokat minden oldalukon.
- Öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt, a cukornád ecetet, add hozzá az őrölt feketeborsot, a babérlevelet, a fokhagymát és a chilit. Forrald fel, és alacsony hőfokon, fedő alatt, főzd 1 órán át. Ha kell, önts hozzá forró vizet, az elfőtt folyadék pótlására.
- a főzés utolsó 10 percénél emeld a hőt alatta, hogy a leve sűrűsödjön egy picit.
- Főtt Basmati rizzsel tálald, díszítsd koriander- vagy petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com