A Porto Rico Adobo változatot, a fűszeretett sózást, gazdagon megszórva, bedörzsölve a húst, sütés, grillezés, roston sütés előtt használják. Két fajta Adobo létezik a szigeten, a nedves Adobo, az „Adobo Mojado”, tartalmaz fokhagymát, olíva olajt, sót, feketebor- sot, oregano-t, citromlevet vagy ecetet, vagy mindkettőt keverve. Jobban elterjedt viszont a száraz Adobo használata, az „Adobo Seco”, ami tartalmaz fokhagymaport, hagymaport, sót, borsot, szárított oregano-t, és legtöbbször szárított citromhéjat is. Egyik variációból sem hiányozhat a chili, egy helyi csípős fajta.
Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült, rántott húsok, mint pl. csirke, kecske, marha, sertés,tengeri herkentyűk, halak, rákok, languszták fűszerezésére használják. Párolt, vagy grillezett zöldségfélék fűszerezésére. Jól illik savanykás gyümölcsös ételekbe, pl. ananász, mangó, stb.
Hol használják: Puerto Rico, Karibi térség