Amióta a bennszülött amerikaiak megtanították a bevándorlókat vadhúst sütni lassú, fojtott tűzön, ez Amerika legnépszerűbb sütési módszere. Az Egyesült Államokban a legmeghatározóbb BBQ keverék az édeskés Kansas BBQ. Marhahús (steak) fűszerezésére használják, grillezéskor, Barbecue sütéskor, roston sütéskor. A Barbecue sütési módszer a grillezés és a füstölés közötti hús elkészítési módszer, általában hosszabb ideig, alacsony, 110-130 C-on sütve. Jellegzetes összetevői: chili, paprika, barnacukor, vöröshagyma, gyömbér, szegfűbors, füstölt só, cayenne,bors.
Felhasználási javaslat: A Déli Államokban inkább a komoly Barbecue-zést alkalmazzák előszeretettel, több órán át sütve a húst, míg északabbra, már a nyilt lángon készített gyorsabb grillezés a szokás, de mindkettőre alkalmas ez a fűszerkeverék, legyen az bármilyen hús, marha, sertés, csirke, őz vagy szarvas.
Hol használják: Egyesült Államok, Kanada