A Dél-keleti Amerikai Államokban tipikusan a már-már Tex-Mex ízesítésű húsételeket fogyasztják előszeretettel. Az Amarikai Barbecue Grillfűszerkeverék tartalmaz szinte mindíg chilit, paprikát, (néha füstölt paprikát), cayenne-t, fokhagymát, vöröshagymát, mustármagot, koriandert, sót, feketeborsot, oregano-t, barnacukrot, és gyakran egzotikus hozzávalókat is, mint kakaóport vagy fahéjat. A Barbecue sütési módszer a grillezés és a füstölés közötti hús elkészítési módszer, alacsony, 110-130 C-on sütve.
Felhasználási javaslat: A Déli Államokban inkább a komoly Barbecue-zést alkalmazzák előszeretettel, több órán át sütve a húst, erre kiválóan alkalmas ez a fűszerkeverék, legyen az bármilyen hús, marha, sertés, csirke, vad.
Hol használják: Egyesült Államok, Kanada