Ananászos-Mazsolás Oldalas

Ananászos-Mazsolás Oldalas

Akkortájt, amikor beköszönt az ősz, egy tartósabb ételre vágyok, nem tudom megmagyarázni miért, csak összefut a számban a nyál, ha egy szaftos, ízletes húsételre gondolok. Ezt az oldalast már készítettem ilyenkor, ősztájt. Ebben az a finom, hogy az amúgy eléggé unalmas natúr disznóhúst előbb balra csavarja, majd jobbra, feldobja, szóval édeskés is, savanykás is, sós is, csípős is. Több nem is kell neki, tökéletesen finom. A család is esküszik rá.

Hozzávalók:

500 g sertés oldalas, felvagdosva

1-3 burgonya, nagyságtól függően

1 csészényi ananászdarabok (kb 150 g)

2 evőkanál mazsola (kb 50 g)

1 hagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

1 újjnyi friss gyömbér, vékonyra szeletelve

1 csészényi ananászlé

0,75 dl szójaszósz

2 evőkanál olaj

4-5 dl víz

só és bors

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben, hevíts olajat közepes hőfokra, és sütögesd a krumpli szeleteket, akkor jó, ha egy kicsit barna lesz itt-ott. Vedd ki a serpenyőből, tedd egy papírtörlővel borított tányérra és itasd fel a maradék olajat.
  • A serpenyőbe, olajon pirítsd egy kicsit a fokhagyma szeleteket, az aprított hagymát, a chili pelyheket és a gyömbérszeleteket. A húst pirítsd meg barnára minden oldalán. Öntsd bele az ananászlevet, a szójaszószt és az ananászdarabokat. Önts hozzá vizet, és forrald fel. Fölözd le a habot a tetejéről, ha keletkezik.
  • Csökkentsd a hőfokot, és főzd lassú tűzön 1,5-2 órát, fedő alatt. Ha a hús könnyen elválik a csonttól, akkor kész.
  • Az utolsó 30 percre dobd bele a mazsolát. Ha a hús kezd puha lenni, tedd vissza a krumplit is és főzd együtt a hússal, míg a krumpli átfől.
  • Tálald melegen, ha kell sózd, borsozd.

Jó étvágyat!

forrás: www.kawalingpinoy.com