Äppleglögg – avagy „Almaital téli időszakra”
Kínálhatod hidegen, langyosan, vagy alkoholmentesen, ha kihagyod a bort.
Hozzávalók:
1 kg alma, jonathan, golden vagy starking
30 gr csillagánizs
1 db vaníliarúd
1/2 liter félédes fehérbor, pl. cserszegi fűszeres
50 gr barna nádcukor
1/2 citrom leve
Elkészítés:
- Ha nem te centrifugázod az almát, vegyél egy jó minőségű almajuice-t.
- Forrald fel ¼ részt az almaléből, csillagánizzsal és egy vaníliarúddal. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni fedő alatt.
- Öntsd rá a maradék almalevet és a bort. Az alma ízét egyensúsúlyozni kell, ha az alma túl savanyú, cukor kell neki, ha édesebb, akkor citrom.
- Vádgd fel a maradék almát apró darabokra, és tedd az italba.