Ázsiai Steak Falatkák Marhahúsból

Ázsiai Steak Falatkák Marhahúsból

Finom kérges kívülről, puha, szaftos belülről, a Steak Falatkák minden alkalommal biztos siker nálunk. Főleg a növésben lévő kamasz fiunk szereti mostanában a fehérjedús marhahúst. Ennek az egyik legnagyobb előnye, az ízén kívül, az idő, ami alatt elkészíthető. A pácolás a leghosszabb ebből, 20-30 perc, de az elkészítése csak pár perc. Szóval itt egy fenomenális gyors fogás, tetszőleges körettel: rizs, főtt krumpli, sült krumpli, saláta (finom), párolt vagy sült zöldségfélék, pl. zöldbab.

Hozzávalók:

600-800 g marhahús, steak-nek való

0,5 dl szójaszósz

2 evőkanál méz

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 evőkanál Sambal Oelek chili paszta

2-3 evőkanál növényi olaj

Elkészítés:

  • A húst szálirányban felcsíkozzuk, majd kockákra vágjuk. Tedd egy tálba a darabkákat, keverd össze a szójaszószt, a mézet, az őrölt gyömbért, és a Sambal Oelek pasztát. Öntsd a húsdarabokra, keverd jól össze, takard le és hagyd pácolódni 20-30 percig.
  • Hevíts fel 2 kanál olajat egy vastagaljú serpenyőben/wokban, és tartsd közepes hőfokon. Ha füstölni kezd, akkor magas a hőmérséklet. Kb. a húsdarabkák 1/3-át süsd meg egy turnusban, úgy, hogy hagyd a húst mozgatás nélkül karamelizálódni a forgatások között, egy-egy percig. Ettől lesz szép ropogós, kérges a külseje, a belseje puha, szaftos marad. A készre sült darabkákat gyűjtsd egy tálban tálalásig.
  • ismételd meg ezeket a műveleteket a maradék húsadagokkal, ha kell önts 1-1 kanál olajat a serpenyőbe minden sütés előtt.
  • Tálald az általad választott körettel, de siess, mert tapasztalatból tudom, hogy egyes családtagok rájárnak a húsra mielőtt a köret elkészül.

Jó étvágyat!

forrás: barefeetinthekitchen.com