Ázsiai Uborkasaláta

Ázsiai Uborkasaláta

Ez az ázsiai uborkasaláta recept könnyű, frissítő és tökéletes a nyárra. Ráadásul tele van ízzel egy pikáns öntetből, fokhagymából és korianderből. Ráadásul 10 perc alatt elkészül!

Hozzávalók:

2 uborka

1 teáskanál só

2 1/2 teáskanál cukor

2 teáskanál szezámolaj

3 teáskanál világos szójaszósz

1 1/2 evőkanál rizsecet

2-4 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál chiliolaj (opcionális)

2 teáskanál pirított szezámmag

egy kis maréknyi felaprított koriander

Elkészítés:

Mossuk meg az uborkákat, majd itassuk szárazra őket egy tiszta törölközővel. Készítsük el a saláta öntetet a só, cukor, szezámolaj, világos szójaszósz és rizsecet összekeverésével. Keverjük, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik. Tegyük félre.

Egy vágódeszkán helyezzünk egy nagy kést laposan az uborkára, és könnyedén üssük meg a másik kezünkkel. Az uborkának négy részre kell szakadnia és szét kell törnie. Amikor az egész uborka teljesen széttört (általában négy hosszú darabra), vágjuk 45 fokos szögben falatnyi méretű darabokra.

Egy nagy tálban keverjük össze az elkészített öntettel, a fokhagymával és a chiliolajjal a felvágott uborkákat. Alaposan forgassuk össze. Tálaljuk, megszórva szezámmaggal és korianderrel. (Megjegyzés: Ha nem szeretnénk használni a chiliolajat, hevítsünk fel egy evőkanál olajat serpenyőben, és locsoljuk meg vele az uborkát. Furcsának tűnhet, de a kínai konyhában az előfőzött és az elő nem főzött olajnak más íze van, és különlegesen kezelik őket!)

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://thewoksoflife.com/smashed-asian-cucumber-salad/