Azték fűszerkeverék

Azték fűszerkeverék

Az Aztékok fő eledele a kukorica, a bab, a paradicsom, az amarant, és különféle vadhús volt, az Azték fűszerezésben is nagyon sok volt a választásuk: chili paprika, kakaóbab, oregano, ánizs, koriander, szegfűbors, „canella” a fehér fahéj, az európaiak pedig hozták a fokhagymát és a vöröshagymát, ezek is ma már fontos ízesítői a mai Közép-Amerikai konyhában. Az azték konyha fűszerezése nagy benyomással hatott az európai konyhára, onnan származik pl. a chilipaprika, és a kakaó.

Felhasználási javaslat: Az aztékok használták kukoricából készült ételek, különféle húsok, vadhúsok, halak, főleg harcsa, gombafélék, cukkíni ízesítésére. Fontos volt még a bab ételek, valamint az amaránt ízesítése is.

Hol használják: Mexikó, Közép-Amerika