A Bami Goreng egy tészta étel, szó szerint sült tésztát jelent, eredetileg a kínai kereskedők honosították meg Dél-kelet Ázsiában (Chow Mein tészta), majd a gyarmatosító Hollandia is megismer- tette a saját népével, és igen népszerű a mai napig Hollandiában. Néha tojásos búzaliszt tésztából, néha rizstésztából, de van, amikor üvegtésztából (mungó bab keményítő) készítik. Ezt a fogást csípő- sen kell fogyasztani. A kombináció kimeríthetetlen, azzal főzzük, ami épp van otthon, vagy, aminek szezonja van.
Felhasználási javaslat: Készíthetjük csirkehússal, garnélarákkal, tengeri herkentyűkkel, húsgolyókkal, marhahús darabkákkal, sertéshússal, és mindenféle zöldségekkel, apróra vágva.
Hol használják: Indonézia, Malájzia, Szingapúr, Hollandia