Magyarország nem igazán a tengeri herkentyűk hazája, de a mai világban, mélyhűtve, biztonságosan és élvezhetően eljutnak hozzánk ezek a csodálatos tenger gyümölcsei. Igaz, nem olcsó, de néha megengedhetük magunknak ezt az ínyencséget. No de ha már megvettük, hogyan, miként? Elrontani nem szeretnénk ezt a drága alapanyagot. Íme egy elkészítési mód, amivel elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
Királygarnéla:
1-1,5 dl növényi olaj, de ha kell több is lehet
2 dl tej, legalább 2,8% zsírtartalmú
1,5 dl finomliszt
1 dl kukorica keményítő
1 nagy tojás
1-2 evőkanál Sriracha csípős chili szósz
só
őrölt feketebors
1 dl Panko Japán panírmorzsa
1/2 teáskanál hagymapor
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított, morzsolt oregano
1/2 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
500 g Király Garnéla rák, mélyhűtött
Mártogató szósz:
1/2 dl majonéz, zsírszegény
2-3 evőkanál édes chiliszósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál rizsecet
Elkészítés:
- Először is készítsük el a mártogató szószt: verjük fel a majonézt, az édes chiliszószt, a mézet és a rizsecetet egy kisebb tálban, és tegyük félre a hűtőbe.
- Hevíts növényi olajat egy serpenyőben, közepes-magas hőfokra. A mélyhűtött Király Garnélarákot terítsd szét egy tálcán, és hagyd teljesen kiolvadni, csurogjon ki belőle a ráfagyasztott víz.
- Egy nagyobb keverőtálban verd fel a tejet, a lisztet, a kukoricakeményítőt, a tojást, a sriracha chiliszószt, a sót és a borsot, és tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a Panko morzsát, a hagymaport, a fokhagymaport, a bazsalikomot, az oreganót, sót és a borsot, és tedd félre.
- Mártsd egyesével a Királygarnélákat először a nedves panírba, majd a szárazba, jól belenyomkodva.
- Süsd ki a bő olajban a panírozott garnélákat, egyenletesre, aranybarnára sütve, 2-3 percig. Helyezd el a készre sült garnálákat egy papírkendőn, szalvétán, hogy a felesleg olaj felszívódjon, lecsepegjen.
- Tálald azonnal, az édes chili szósszal.
Jó étvágyat!
forrás: http://damndelicious.net