Bluegrass Csirke Grill

Bluegrass Csirke Grill

A grillezés sikerének a kulcsa az alapos, fantáziadús pácolás, mert ugye a csirkehús, főleg a csirkemell, eléggé unalmas. Egy kicsit segít, ha tanyasi, kapírgáló csirkehúshoz jutunk, de valljuk be, ez legtöbbször nem sikerül. Ezért fontos az alapos előkészület, ha az meg van, nyert ügyünk van, a siker garantált.

Hozzávalók:

1 dl Worcestershire szósz

1 dl víz

2 evőkanál almaecet

1 evőkanál nádcukor

1 teáskanál chilipor

50 g teavaj

1 evőkanál Wasabi paszta

1 teáskanál Himalája só

6 db csontozott csirkemell

Elkészítés:

  • A pácléhez valókat keverd össze egy kis lábasban: Worcestershire, víz, ecet, cukor, chilipor, olvasztott vaj, wasabi paszta. Forrald fel, kevergesd, majd vedd le a tűzről, tedd félre.
  • Helyezd a csirkemelleket egy tépőzáras zacskóba, öntsd rá a páclevet, masszírozd jól meg, majd tedd a hűtőbe legalább 8 órára, de inkább egy éjszakára.
  • Grillezd a csirkedarabokat 8 percig mindkét oldalukon, persze a gerjesztett hőtől függően, tehát, míg készre nem sül.

Jó Grillezést!

forrás: www.plainchicken.com