A grillezés sikerének a kulcsa az alapos, fantáziadús pácolás, mert ugye a csirkehús, főleg a csirkemell, eléggé unalmas. Egy kicsit segít, ha tanyasi, kapírgáló csirkehúshoz jutunk, de valljuk be, ez legtöbbször nem sikerül. Ezért fontos az alapos előkészület, ha az meg van, nyert ügyünk van, a siker garantált.
Hozzávalók:
1 dl Worcestershire szósz
1 dl víz
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál nádcukor
1 teáskanál chilipor
50 g teavaj
1 evőkanál Wasabi paszta
1 teáskanál Himalája só
6 db csontozott csirkemell
Elkészítés:
- A pácléhez valókat keverd össze egy kis lábasban: Worcestershire, víz, ecet, cukor, chilipor, olvasztott vaj, wasabi paszta. Forrald fel, kevergesd, majd vedd le a tűzről, tedd félre.
- Helyezd a csirkemelleket egy tépőzáras zacskóba, öntsd rá a páclevet, masszírozd jól meg, majd tedd a hűtőbe legalább 8 órára, de inkább egy éjszakára.
- Grillezd a csirkedarabokat 8 percig mindkét oldalukon, persze a gerjesztett hőtől függően, tehát, míg készre nem sül.
Jó Grillezést!
forrás: www.plainchicken.com