A Bombay keverék a város régebbi nevéről kapta az elnevezést, a várost ma már Mumbai-nak nevezzük. Ez a keverék kifejezetten enyhe, inkább földes íz világú fűszerek dominálnak. A szárított hozzávalói közül a lencse, a földimogyoró, a csicseriborsó, a fűszerek közül pedig a hagyma, vagy az asafoetida, a curry levelek, a koriander, a mustármag, a kurkuma, a gyömbér, említésre méltó. A Pakisztánok „Chevdo”-nak, a Burmaiak „Sarkalay Chee”-nek, a Bangladesiek „Chanachur”-nak, a Nepáliak pedig „Dalmoth”-nak nevezik.
Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszernek, pl. csirkehúshoz, grillezés, BBQ előtt 5-10 perccel. Más curry ételekhez, indiai ihletésű ragukhoz, halhoz és tengeri herkentyűkhöz kiváló
Hol használják?: India, Pakisztán, Nepál, Bangladesh, Myanmar