A brazil étrend fontos része a hús, melyet fogyasztanak rostonsültként, grillezve, raguban főve, darált fasírtszerűen készítve, vagy kolbászként. Ehhez köretként a rizs , a krumpli, manioka, vagy a bab van tálalva. Közelebb a tengerhez, a különféle halak, rákok és egyéb herkentyűk kerülnek az asztalra. A fűszerkeveréket, ezekhez a fogásokhoz, fokhagymából, korianderből, mustármagból, petrezselyemből, kakukkfűből, chiliből, gyömbérből, és helyi különlegességekből, mint a Jambu, állítják össze.
Felhasználási javaslat: Húsokhoz, legyen az sütve, grillezve, nyárson sütve, vagy raguban, pörköltben. Babételekhez, lencseételekhez, grillezett zöldségekhez, gombaételekhez is finom. Marinádnak/pácnak is kiváló csirkéhez, marha steak-hez, a „churrasco”-hoz, sertéshez. Fűszerezhetünk vele kolbászt, hurkát.
Hol használják?: Brazília