Catalina Csirkecombok

Catalina Csirkecombok

Ez a finom csirkevacsora a híres Kraft's Catalina Dressing Szószának ihletéséből alakult házi változata, saláta nélkül. A Catalina szósz íze annyira finom, hogy megér egy próbát csak csirkére és koktélparadicsomra komponálni.

Hozzávalók:

Catalina Csirke:

4-6 csirkecomb, lehet alsó is meg felső is

2 dl koktélparadicsom

friss kakukkfű

tört feketebors, Steakbors

Gőzölt, vagy főtt Basmati rizs

Catalina Szósz:

70 g sűrített Paradicsom konzerv

50 g Barna Nádcukor

0,5 dl Modenai Balzsamecet

1 közepes hagyma aprítva

3 evőkanál méz

1 evőkanál Fűszerpaprika

2 evőkanál Worcestershire Szósz

1/2 teáskanál Bruschetta Fűszerkeverék

1 dl Olíva olaj

1 teáskanál só

1/4 teáskanál Őrölt Feketebors

Elkészítés:

  • Keverd össze a szósz hozzávalóit egy mixerben, vagy turmixgépben. Alapos munkát végezz, legyen az eredmény selymes és homogén. Kóstold, ha kell sózd és borsozd.
  • A fele szószt tedd egy visszazárható műanyagzacskóba a csirkecombokkal együtt, masszírozd jól meg, tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de jobb ha egy órára.
  • Egy serpenyőt olajozz ki, a csirkecombokat helyezd bele, és közepes hőfokon süsd a húst 5-7 percig, forgatva, minden oldalát barnítva.
  • Add hozzá a felezett koktélparadicsomokat, és süsd tovább, míg a hús teljesen átsül. Ellenőrizd egy hústűvel, ha könnyen áthatol a húson, akkor kész. Sütés közben kevergesd a paradicsomokat, a combokat forgasd.
  • A félretett szószt öntsd rá, és így főzd tovább 2-3 percig, kevergetve.
  • Durvára tört Feketeborssal, friss, aprított Kakukkfűvel díszítsd és tálald főtt rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.lecremedelacrumb.com/catalina-chicken/