Ez a finom csirkevacsora a híres Kraft's Catalina Dressing Szószának ihletéséből alakult házi változata, saláta nélkül. A Catalina szósz íze annyira finom, hogy megér egy próbát csak csirkére és koktélparadicsomra komponálni.
Hozzávalók:
Catalina Csirke:
4-6 csirkecomb, lehet alsó is meg felső is
2 dl koktélparadicsom
friss kakukkfű
tört feketebors, Steakbors
Gőzölt, vagy főtt Basmati rizs
Catalina Szósz:
70 g sűrített Paradicsom konzerv
50 g Barna Nádcukor
0,5 dl Modenai Balzsamecet
1 közepes hagyma aprítva
3 evőkanál méz
1 evőkanál Fűszerpaprika
2 evőkanál Worcestershire Szósz
1/2 teáskanál Bruschetta Fűszerkeverék
1 dl Olíva olaj
1 teáskanál só
1/4 teáskanál Őrölt Feketebors
Elkészítés:
- Keverd össze a szósz hozzávalóit egy mixerben, vagy turmixgépben. Alapos munkát végezz, legyen az eredmény selymes és homogén. Kóstold, ha kell sózd és borsozd.
- A fele szószt tedd egy visszazárható műanyagzacskóba a csirkecombokkal együtt, masszírozd jól meg, tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de jobb ha egy órára.
- Egy serpenyőt olajozz ki, a csirkecombokat helyezd bele, és közepes hőfokon süsd a húst 5-7 percig, forgatva, minden oldalát barnítva.
- Add hozzá a felezett koktélparadicsomokat, és süsd tovább, míg a hús teljesen átsül. Ellenőrizd egy hústűvel, ha könnyen áthatol a húson, akkor kész. Sütés közben kevergesd a paradicsomokat, a combokat forgasd.
- A félretett szószt öntsd rá, és így főzd tovább 2-3 percig, kevergetve.
- Durvára tört Feketeborssal, friss, aprított Kakukkfűvel díszítsd és tálald főtt rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.lecremedelacrumb.com/catalina-chicken/