Sokan szeretik az édes-savanykás salátaönteteket, a Catalina Dressing/Salátaöntet ilyen csalogató-csábító. Nemcsak csábító, egy kicsít csíp is, mert az eredeti öntetbe bizony erős chili, vagy chiliszósz is van. Általában kerti zöldségekből készült salátákra szeretik önteni az Amerikaiak, de finom még mártogató szósznak húsok mellé. Vannak, akik a húsokat is ebben az öntetben pácolják grillezés/sütés előtt. No de, akkor készítsük el! Nagyon egyszerű!
Hozzávalók:
1/2 teáskanál Vöröshagyma por
1 kis doboz sűrített paradicsom
0,5 dl nádcukor
0,5 dl vörösbor ecet
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 teáskanál Fűszerpaprika
1/2 teáskanál Chilipor
1/2 teáskanál Bruschetta Fűszerkeverék
Csipetnyi Só
Csipetnyi őrölt Feketebors
1/4 teáskanál őrölt Zellermag
1 teáskanál Dijoni Mustár
1/2 teáskanál Fokhagymapor
2 dl Olíva olaj
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót, kivéve az olajat, mixereld jól össze egy turmixgépben.
- Mixerelés közben, a nyíláson át folyasd hozzá vékony csíkban az olajat. És kész!
Jó étvágyat!