Chana Dhal, Chana Dal

Chana Dhal, Chana Dal

Nem összekeverendő a felezett sárgaborsóval, habár úgy néz ki, de teljesen más. Inkább a csicseriborsó közeli rokona felezett állapotban. Íze mogyorós, nagyon könnyen megfő, előáztatást nem igényel, de használják őrölt állapotban is. Kimagaslóan magas a tápértéke, és a vegetáriánus étrend fontos alapköve.

Felhasználási javaslat: Cukorbetegek részére elsőosztályú élelem, mert a glikémiás indexe alacsony, azonban az íze legtöbbünk számára finom, élvezhető. A tény, hogy nem ismert a nyugati társadalmakban, nagy kár, mert egy nagyon fontos tápértékű alapanyagról van szó. Fogyasszuk rizzsel, curry-kben, őrölve a Roti, Chapati és a Naan (indiai lapos kenyerek) egyik alapanyaga. Dél-Indiában Sambhar-t készítenek belőle (egyfajta curry).