Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

Beugrottam az egyik külföldi élelmiszer lánc üzletébe pár dologért, és éppen akciózták az édesburgonyát (nem szeretem ezt a nevet, inkább a Batáta nevet használom), és vettem egy fél kilót. Ezt a levest csináltuk belőle. Aki még nem ismeri a Batátát, annak ezt ajánlom elkészíteni, örökre rabja lesz. A harmadik tányér már alig fért belém, de nem tudtam abbahagyni. Szédületesen finom!

Hozzávalók:

500 gr Batáta (édesburgonya)

1 nagy vöröshagyma

1/2 tk chili pehely

30 g vaj

1 cm hosszú friss gyömbér, vagy

1 tk őrölt gyömbér

1,5 dl tejszín

1 ek szójaszósz

1 csipet turbolya

Elkészítés:

  • Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel.
  • Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel.
  • Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbért, és főzd fedő alatt 15-20 percet, amíg megpuhul.
  • Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt, és a szójaszószt (só helyett), és turmixold össze. 
  • Tedd vissza a tűzre, és rottyints egyet rajta
  • Kész!
  • Tálald friss vagy szárított turbolyával, úgy tapasztaltam, hogy ez illik ízben hozzá.

Jó étvágyat!