Nem állítom, hogy egészséges, de hogy finom, az igaz. Izgalmasnak találom a fúziós ételeket, amikor egy kínai amerikai hozzávalóval kreál valami egyészen újat. Amikor a 17 éves fiam meghalotta ezt a receptötletet, azonnal benevezett kostolónak. Valóban, elég jól néz ki.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
2 evőkanál Földimogyoró olaj
2 szelet friss gyömbér
1 doboz Coca Cola (nem light)
1 evőkanálnyi Kínai főzőbor vagy Brandy
1 evőkanálnyi Sötét Szójaszósz
2 evőkanál Világos (normál) Szójaszósz
1 evőkanálnyi narancshé reszelék, vagy
1-5 csepp narancs kivonat
1 rúd Ceyloni Fahéj
500 g Jázmin rizs
só
Elkészítés:
- Most meg és tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, biztosan maradt bennük tolltoklász. Vágd le az utolsó részét, majd a maradékok vágd ketté. Szárítsd meg egy papírtörlőben, fontos. hogy ne maradjon vizes, mert akkor föni kezd a wokban/serpenyőben és nem sülni.
- Hevíts olajat (földimogyoró olaj, ez bírja a magasabb hőfokot) a wokban/serpenyőben egészen addig, míg füstölni kezd. Dobd bele a gyömbért és a csirkeszárny darabokat. Próbáld egy rétegbe rendezni a darabokat, így bizosan egyszerre tudod barnítani mindet. Hagyd sülni ezen a magas hőfokon 1-3 percet minden oldalukon. Ne ijedj meg a magas hőfoktól, ennek tényleg sisteregnie, füstölnie kell.
- Most öntsd bele a Coca Cola-t, ha tudsz szerezni kínai főzőbort, akkor azt is öntsd bele, de ha nem akkor vagy kihagyod, vagy helyettesíted egy két kanálnyi Brandy-vel, én ezt szoktam csinálni. Öntsd hozzá a Sötét, sűrű Szójaszósz, a Világos Szójaszószt is, a narancs kivonatot, vagy az őrölt narancshéjat, és a Ceyloni fahéjrudat.
- Forrald fel, fedd le fedővel, és csökkentsd a hőt alatta közepesre. Hagyd így legalább 12-15 percig, ezalatt a szósz rendesen redukálódik, sűrű massza lesz belőle. Forgasd jól át a szárnydarabokat, ha kell sózd.
- Tekerd fel a hőt, és gyors forgatással, keveréssel hagyd a szószt bevonni a szárnydarabokat.
- Tálald tetszőleges körettel, de szerintem a finom fehér rizs a legmegfelelőbb.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com