Coca Cola Csirkeszárnyak

Coca Cola Csirkeszárnyak

Nem állítom, hogy egészséges, de hogy finom, az igaz. Izgalmasnak találom a fúziós ételeket, amikor egy kínai amerikai hozzávalóval kreál valami egyészen újat.  Amikor a 17 éves fiam meghalotta ezt a receptötletet, azonnal benevezett kostolónak. Valóban, elég jól néz ki.

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

2 evőkanál Földimogyoró olaj

2 szelet friss gyömbér

1 doboz Coca Cola (nem light)

1 evőkanálnyi Kínai főzőbor vagy Brandy

1 evőkanálnyi Sötét Szójaszósz

2 evőkanál Világos (normál) Szójaszósz

1 evőkanálnyi narancshé reszelék, vagy

1-5 csepp narancs kivonat

1 rúd Ceyloni Fahéj

500 g Jázmin rizs

Elkészítés:

  • Most meg és tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, biztosan maradt bennük tolltoklász. Vágd le az utolsó részét, majd a maradékok vágd ketté. Szárítsd meg egy papírtörlőben, fontos. hogy ne maradjon vizes, mert akkor föni kezd a wokban/serpenyőben és nem sülni.
  • Hevíts olajat (földimogyoró olaj, ez bírja a magasabb hőfokot) a wokban/serpenyőben egészen addig, míg füstölni kezd. Dobd bele a gyömbért és a csirkeszárny darabokat. Próbáld egy rétegbe rendezni a darabokat, így bizosan egyszerre tudod barnítani mindet. Hagyd sülni ezen a magas hőfokon 1-3 percet minden oldalukon. Ne ijedj meg a magas hőfoktól, ennek tényleg sisteregnie, füstölnie kell.
  • Most öntsd bele a Coca Cola-t, ha tudsz szerezni kínai főzőbort, akkor azt is öntsd bele, de ha nem akkor vagy kihagyod, vagy helyettesíted egy két kanálnyi Brandy-vel, én ezt szoktam csinálni. Öntsd hozzá a Sötét, sűrű Szójaszósz, a Világos Szójaszószt is, a narancs kivonatot, vagy az őrölt narancshéjat, és a Ceyloni fahéjrudat.
  • Forrald fel, fedd le fedővel, és csökkentsd a hőt alatta közepesre. Hagyd így legalább 12-15 percig, ezalatt a szósz rendesen redukálódik, sűrű massza lesz belőle. Forgasd jól át a szárnydarabokat, ha kell sózd.
  • Tekerd fel a hőt, és gyors forgatással, keveréssel hagyd a szószt bevonni a szárnydarabokat.
  • Tálald tetszőleges körettel, de szerintem a finom fehér rizs a legmegfelelőbb.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com