Csicseriborsó Curry Kókuszos Rizzsel

Csicseriborsó Curry Kókuszos Rizzsel

Egy könnyű, nyári ebéd, hús nélkül. Egészséges, nem okoz teltségérzetet. 30 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

Kókuszos rizs:

3 dl Jázmin rizs

3 dl csökkentett zsírtaltalmú Kókusztej

1 dl víz

1 evőkanál kókuszolaj

csipetnyi só

Csicseriborsó Curry:

1,5 evőkanál kókuszolaj

2 szál zsenge póréhagyma, aprítva

1 db piros, friss chilipaprika (erőspaprika)

csipetnyi só

csipetnyi feketebors, őrölt

2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve

0,5 teáskanálnyi reszelt, friss gyömbér

vagy ugyanennyi őrölt, szárított

2 evőkanál Thai Piros Curry Fűszerpaszta

maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab

maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab

1 doboz főtt csicseriborsó konzerv

kis csokornyi friss korianderzöldje, vagy petrezselyem

Elkészítés:

  • A Kókuszos rizs főzése: egy lábast melegíts fel közepes hőfokra, öntsd bele a rizst, a light kókusztejet, a vizet és a sót. Ha felforrt, vedd le a hőfokot, és lassan rotyogtasd 15-18 percig, amíg a leve elpárolog. Egy villával levegőztesd meg, és öntsd hozzá az olvadt kókuszolajat, és hagyd pihenni 10 percig.
  • Csicseriborsó Curry készítése: amíg a rizs fő, hevítsd egy nagyobbacska serpenyőt közepes hőfokra és öntsd bele az olvadt kókuszolajat. Dobd bele a karikára aprított póréhagymát, a piros chilipaprikát (vagy a magyar erőspaprikát), sózd, borsozd, és kevergesd, dinszteld.
  • Ha a hagyma készre dinsztelődött, add hozzá a fokhagymát, a reszelt, vagy őrölt gyömbért, a piros curry fűszerkrémet, kevergetve sütögesd, hogy a fűszerpaszta jól átjárja a hozzávalókat, és mázat képezzen rajtuk.
  • Add hozzá a zsenge aprított zöldborsó hüvelyeket, ha nincs, akkor ceruzababot, és végül a kókusztejet. Emeld a hőt, és forrald fel, majd a hőt csökkentve, lefedve, rotyogtasd 5-6 percig.
  • Öntsd hozzá a leszűrt, csicseriborsó konzervet, a korianderzöldjét, (én petrezselyemmel helyettesítem), és főzd még 5 percig. Kóstold, ha kell sózd, borsozd.
  • Tálald a kókuszos rizzsel melegen.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.howsweeteats.com