Egy könnyű, nyári ebéd, hús nélkül. Egészséges, nem okoz teltségérzetet. 30 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
Kókuszos rizs:
3 dl Jázmin rizs
3 dl csökkentett zsírtaltalmú Kókusztej
1 dl víz
1 evőkanál kókuszolaj
csipetnyi só
Csicseriborsó Curry:
1,5 evőkanál kókuszolaj
2 szál zsenge póréhagyma, aprítva
1 db piros, friss chilipaprika (erőspaprika)
csipetnyi só
csipetnyi feketebors, őrölt
2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
0,5 teáskanálnyi reszelt, friss gyömbér
vagy ugyanennyi őrölt, szárított
2 evőkanál Thai Piros Curry Fűszerpaszta
maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab
maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab
1 doboz főtt csicseriborsó konzerv
kis csokornyi friss korianderzöldje, vagy petrezselyem
Elkészítés:
- A Kókuszos rizs főzése: egy lábast melegíts fel közepes hőfokra, öntsd bele a rizst, a light kókusztejet, a vizet és a sót. Ha felforrt, vedd le a hőfokot, és lassan rotyogtasd 15-18 percig, amíg a leve elpárolog. Egy villával levegőztesd meg, és öntsd hozzá az olvadt kókuszolajat, és hagyd pihenni 10 percig.
- Csicseriborsó Curry készítése: amíg a rizs fő, hevítsd egy nagyobbacska serpenyőt közepes hőfokra és öntsd bele az olvadt kókuszolajat. Dobd bele a karikára aprított póréhagymát, a piros chilipaprikát (vagy a magyar erőspaprikát), sózd, borsozd, és kevergesd, dinszteld.
- Ha a hagyma készre dinsztelődött, add hozzá a fokhagymát, a reszelt, vagy őrölt gyömbért, a piros curry fűszerkrémet, kevergetve sütögesd, hogy a fűszerpaszta jól átjárja a hozzávalókat, és mázat képezzen rajtuk.
- Add hozzá a zsenge aprított zöldborsó hüvelyeket, ha nincs, akkor ceruzababot, és végül a kókusztejet. Emeld a hőt, és forrald fel, majd a hőt csökkentve, lefedve, rotyogtasd 5-6 percig.
- Öntsd hozzá a leszűrt, csicseriborsó konzervet, a korianderzöldjét, (én petrezselyemmel helyettesítem), és főzd még 5 percig. Kóstold, ha kell sózd, borsozd.
- Tálald a kókuszos rizzsel melegen.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.howsweeteats.com