Csicseriborsós Csirke Curry

Csicseriborsós Csirke Curry

A böjt idején óvatosabban választom meg a menüt, na nem azért mert mélyen vallásos vagyok, hanem azért, mert meg van az értelme a tavasz előtti testi megtisztulásnak. Ez az étel sem hús mentes, valljuk be, a mai ember  nem igazán tud, vagy akar meglenni hús nélkül. Zömében laktató és egészséges, a hús is sovány, csirkemell, vagy bőrözött comb. Az íze pedig, egészen egyedülálló.

Hozzávalók:

2 evőkanál olíva olaj

2 csirkemell, vagy 6 db comb, lebőrözve, csontozva

2 db hagyma, aprítva

3 evőkanál zöld curry fűszerpaszta Lobo

2 evőkanál Sambal Oelek chiliszósz

1 teáskanál Himalája só

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

400 ml Kókusztej

4 dl víz

400 g Csicseriborsó konzerv

1 köteg zöld levélzöldség, tetszés szerinti

 

Elkészítés:

  • Hevítsd fel az olíva olajat egy vastag aljú lábasban, süsd meg a kockázott csirkehúst közepes hőfokon, majdnem teljesen átsütve, kb. 6-7 percig.
  • Most dobd bele a hagymát és sütögesd, amíg a hagyma puha és üveges, 5-6 percig.
  • Add hozzá a curry pasztát, a sambal oelek pasztát, a sót, a gyömbért, a kókusztejet és a 2 dl vizet. Keverd jól össze, forrald fel.
  • Most adj hozzá még 2 dl vizet, forrald újra fel, és add hozzá a szürt és átmosott csicseriborsót, és főzd még 20 percig.
  • Dobd bele a vágott mángoldot, vagy a spenótot, vagy valami más leveles zöldséget, amilyet a zöldségesnél találsz, és szeretsz. A száras, keményebb részeket nyugodtan vágd ki, finomabb lesz. Főzd lassú tűzön még 10-15 percig.
  • Kóstold, ha kell sózd, borsozd, és szervírozd naan vagy pita kenyérrel, de ugyanolyan finom ropogós rozskenyérrel, mint a svéd Wasa ropi.

Jó étvágyat!

 forrás: http://www.thecrepesofwrath.com