Ezt a fogást készítem, ha kínaira vágyok, és nincs sok időm, vagy ha nagyon éhes vagyok. Gyorsan elkészül, nem kell sok előkészület, és az elkészítés egy-kettő-három...és kész. Na, de milyen finom!
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell, falatnyi darabokra aprítva
1 ½ evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2-3 cm hosszú friss gyömbér, reszelve, vagy
1 teáskanál gyömbér, őrölt
1 teáskanál chili pehely
3-4 szál zöldhagyma, karikázva
2 evőkanál Chinkiang rizsecet
3 evőkanál Hoisin szósz
1 evőkanál Világos Szójaszósz
1 evőkanál barna nádcukor
½ bögre víz
szezámolaj, locsolgatni
100 g kesudió
250 g Basmati rizs
Elkészítés:
- Dobd bele egy edénybe a csirkedarabokat, és szórd rá a kukoricakeményítőt, keverd jól össze, hogy a keményítőből mindenhová jusson.
- Hevíts olajat a Wok-ban/serpenyőben, amikor az olaj kellőképpen forró, barnítsd a csirkedarabokat, minden oldalán egyenletesen. Ha nem fér bele egyszerre, akkor nyugodtan csináld két adagban. A csirkének hely kell ahhoz, hogy szépen barnuljon. Tedd félre a csirkét, ha elkészültél vele.
- Ezután jön a a fokhagyma, a chili pehely, pirítsd olajban pár percig, add hozzá a zöldhagymát (kicsit tégy félre a tálaláshoz), és a csirkét, rázd jól össze.
- Öntsd bele az aromás rizsecetet, a Hoisin szószt, szójaszószt, a barnacukrot és a vizet. Keverd jól össze, rotyogásig forrald fel, és főzd, amíg a csirke puha lesz és a szósz besűrűsödik, fényesedik. Kóstold meg, kell-e még fűszerezni.
- Dobd bele a kesudiót, és locsold meg szezámolajjal
- Tálald Basmati rizs ágyon, megszórva a zöldhagymával
This recipe is adapted from Martha Stewart