Csípős, kesudiós csirkemell

Csípős, kesudiós csirkemell

Ezt a fogást készítem, ha kínaira vágyok, és nincs sok időm, vagy ha nagyon éhes vagyok. Gyorsan elkészül, nem kell sok előkészület, és az elkészítés egy-kettő-három...és kész. Na, de milyen finom!

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell, falatnyi darabokra aprítva

1 ½ evőkanál kukoricakeményítő

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

2-3 cm hosszú friss gyömbér, reszelve, vagy

1 teáskanál gyömbér, őrölt

1 teáskanál chili pehely

3-4 szál zöldhagyma, karikázva

2 evőkanál Chinkiang rizsecet

3 evőkanál Hoisin szósz

1 evőkanál Világos Szójaszósz

1 evőkanál barna nádcukor

½ bögre víz

szezámolaj, locsolgatni

100 g kesudió

250 g Basmati rizs

 

Elkészítés:

  • Dobd bele egy edénybe a csirkedarabokat, és szórd rá a kukoricakeményítőt, keverd jól össze, hogy a keményítőből mindenhová jusson.
  • Hevíts olajat a Wok-ban/serpenyőben, amikor az olaj kellőképpen forró, barnítsd a csirkedarabokat, minden oldalán egyenletesen. Ha nem fér bele egyszerre, akkor nyugodtan csináld két adagban. A csirkének hely kell ahhoz, hogy szépen barnuljon. Tedd félre a csirkét, ha elkészültél vele.
  • Ezután jön a a fokhagyma, a chili pehely, pirítsd olajban pár percig, add hozzá a zöldhagymát (kicsit tégy félre a tálaláshoz), és a csirkét, rázd jól össze.
  • Öntsd bele az aromás rizsecetet, a Hoisin szószt, szójaszószt, a barnacukrot és a vizet. Keverd jól össze, rotyogásig forrald fel, és főzd, amíg a csirke puha lesz és a szósz besűrűsödik, fényesedik. Kóstold meg, kell-e még fűszerezni.
  • Dobd bele a kesudiót, és locsold meg szezámolajjal
  • Tálald Basmati rizs ágyon, megszórva a zöldhagymával

 

This recipe is adapted from Martha Stewart