Csípős-Savanyú Kínai Leves

Csípős-Savanyú Kínai Leves

A legismertebb Kínai levesek egyike, azért az Édes-Savanyú jobban ismert. Mi, Magyarok szeretjük a csípőset, ezért ez jobban a mi szájízünk szerinti leves, a édes-savanyú levest az Európai Kínaiak inkább a Skandináv, Észak-Európa részein kínálják a gyengébb gyomrú északiaknak. No, de kinek a pap, kinek a papné.

Hozzávalók:

1,5 liter csirkehús leves (alaplé)

300 g sertéshús, lapocka, csíkozva

425 g bébi kukorica (1 doboz)

200 g Tofu szeletelve

250 g Shitake gomba

30 g Fafülgomba, áztatva, szeletelve

2 teáskanál Világos Szójaszósz

4 evőkanál Sambal Oelek Chili paszta

1 teáskanál őrölt fekete bors

1 teáskanál Cayenne bors

4 felvert tojás

6 evőkanál kukorica keményítő, 1 dl vízben oldva

0,5 dl 5%-os rizsecet (vagy desztillált rizsecet)

1 teáskanál szezámolaj

só (himalájai vagy parajdi)

újhagyma, szeletelve

 

Elkészítés:

  • Egy leveses lábasban forrald fel a csirkehús levest a szójaszósszal és a chili pasztával.
  • Add hozzá a sertéshúst, a Po-Ku Shitake gombát, és a Cayenne borsot, majd főzd lassú tűzön, enyhén rotyogva 15 percig.
  • Add hozzá a borsot, az ecetet, a bambuszrügyeket, a bébi kukoricát, az áztatott és darabolt fafül gombát, a tofut és főzd tovább lassú tűzön még 10 percig.
  • Öntsd hozzá a vízben feloldott kukorica keményítőt, forrald fel újra, és rotyogtatva főzd, amíg a leves besűrűsödik. Sózd.
  • Zárd el a tüzet alatta, és öntsd bele a felvert tojásokat, egy lassú, egyenletes sugárban, állandó keverés mellett. Akkor sikeres a művelet, ha a leves hőfoka nem magas, és a beleöntött tojás nem fől meg, hanem csak sűríti a levest.
  • Locsold meg szezámolajjal, díszítsd aprított újhagymával, és tálald forrón.

Jó étvágyat!

forrás: http://angsarap.net