Csípős sertéshús Spárgával

Csípős sertéshús Spárgával

Nyakunkon a spárga szezon. Végre! Hogy én mennyire szeretem ezt a zöld ízrakétát. Gondolom, levest készít belőle a többség, ezért, nevünkhöz híven egy wokkozott verziót, egzotikusan fűszerezve, ismertetek meg veletek. Hajrá! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.

Hozzávalók:

2+3 ek világos szójaszósz

2 ek kínai Chinkiang rizsecet

4 tk kukoricakeményítő

750 g hús (sertés, csirke, stb) apróra vágva

1+1 ek szezámolaj

1 köteg spárga kb 500 g, pucolva, darabolva

2 ek gyufára aprított friss gyömbér

vagy 1 ek őrölt gyömbér

1 ek chili-fokhagymás szósz

3 ek osztriga szósz

1 ½ ek méz

4 mogyoróhagyma vagy zöldhagyma, karikázva

 

Elkészítés:

  • Keverd össze a szója szószt, a rizsecetet és a keményítőt egy tálban, és verd fel habverővel. Add hozzá a sertéshúst/csirkehúst és forgasd össze az egészet.
  • Hevíts fel 1 ek. szezámolajt a wokban/serpenyőben magas hőfokra. Dobd bele a spárgát, a gyömbért és a chili szószt. Kevergesd, amíg a spárga megsül, de még ropogós, „al dente”. Vedd ki a wokból és tedd félre.
  • Öntsd bele a maradék 1 ek szezámolajt a wokba, és öntsd bele a húst. Gyorsan kevergesd, szétválasztva a darabokat, ha összeragadtak. Süsd barnára, kb 4 percig, majd öntsd vissza a spárgát, és keverd jól össze.
  • Öntsd hozzá a maradék szójaszószt, az osztrigaszószt, és a mézet. Gyors keverő mozdulatokkal wokkozd még 2 percig, végül szórd rá a mogyoróhagymát és dolgozd bele. (Én a zöldhagyma fehér szárát aprítottam bele, és úgy is finom)
  • Tálald Jázmin rizzsel

forrás:  Melissa at Alosha’s Kitchen.com