Csípős Texas Barbecue Szósz

Csípős Texas Barbecue Szósz

Egy igazán jól kivitelezett grillpartin többféle szószt kínálnak a húshoz, ki-ki ízlése serint válogathat. Ez a változat az édes-csípős-savanyú vonalon még egy kicsit ropogós is a belekevert sülthagymától.

Hozzávalók:

1 dl Ketchup

2 evőkanál desztillált ecet 5%-os

1 evőkanál vaj

2 gerezd fokhagyma, vagy 1 teáskanál fokhagymapor

4 dl barnasör

1 dl nádcukor

1/2 evőkanál Cayenne bors, őrölt

1 teáskanál chili pehely

1 evőkanál Worcestershire szósz

1-2 evőkanál sült hagyma darabkák

200 ml paradicsompüré

1 evőkanál kukorica keményítő

Elkészítés:

  • Kevrd össze az összes hozzávalót, kivéve a kukorica keményítőt.
  • Forrald fel fedő nélkül, vedd le a hőfokot közepesre, vagy inkább alacsonyra, és főzd 15 percig, sűrű kevergetés mellett.
  • Egy kis csészében keverd össze az 1 evőkanál kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízzel, keverd csomómentesre, keverd bele a szószba.
  • Rotyogtasd még 5 percig, amíg megfelelő sűrűsséget el nem éri. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.
  • Öntsd befőttesüvegbe, és a hűtőben tárold felhasználásig.

Jó grillezést!

forrás: http://www.ladybehindthecurtain.com