Egy igazán jól kivitelezett grillpartin többféle szószt kínálnak a húshoz, ki-ki ízlése serint válogathat. Ez a változat az édes-csípős-savanyú vonalon még egy kicsit ropogós is a belekevert sülthagymától.
Hozzávalók:
1 dl Ketchup
2 evőkanál desztillált ecet 5%-os
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 teáskanál fokhagymapor
4 dl barnasör
1 dl nádcukor
1/2 evőkanál Cayenne bors, őrölt
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál Worcestershire szósz
1-2 evőkanál sült hagyma darabkák
200 ml paradicsompüré
1 evőkanál kukorica keményítő
Elkészítés:
- Kevrd össze az összes hozzávalót, kivéve a kukorica keményítőt.
- Forrald fel fedő nélkül, vedd le a hőfokot közepesre, vagy inkább alacsonyra, és főzd 15 percig, sűrű kevergetés mellett.
- Egy kis csészében keverd össze az 1 evőkanál kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízzel, keverd csomómentesre, keverd bele a szószba.
- Rotyogtasd még 5 percig, amíg megfelelő sűrűsséget el nem éri. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.
- Öntsd befőttesüvegbe, és a hűtőben tárold felhasználásig.
Jó grillezést!
forrás: http://www.ladybehindthecurtain.com