Csirke „Arroz Caldo” – Fülöpszigetek

Csirke „Arroz Caldo” – Fülöpszigetek

Keveset tudunk a gazdag Fülöp-szigeteki konyháról, talán túl messze van tőlünk? Pedig ez a távol-keleti konyha áll legközelebb az európai konyhához, köszönhetően a spanyol behatásnak, ami keveredett a bennszülött konyhával. Valóban izgalmas „crossover” a gasztronómiában. Érdemes figyelmet fordítani rá, és kipróbálni egy-két fogást magunk is. 

Hozzávalók:

2 evőkanál növényi olaj

3 gerezd fokhagyma

1-2 cm friss gyömbér, hámozva, aprítva

1 közepes vöröshagyma, aprítva

1 csipetnyi sáfrány

500 g kicsontozott csirkecomb, 2-3 cm darabokban

250 g Jázmin rizs

500-700 ml csirkehúsleves (kockából is jó)

2 evőkanál halszósz

2 szál újhagyma

2 kisebb lime (vagy 1 citrom)

Elkészítés:

  • egy edényben süsd meg a fokhagymát olajon arany barnára, ropogósra, ez 2-3 perc csak. Vedd ki a kész fokhagymát, és egy konyhapapírra tedd félre.
  • Dobd bele a gyömbért, a hagymát és a sáfrányt és párold üvegesre, kb. 3 percig. Tedd bele a csirkedarabokat és süsd barnára, úgy 5-6 percig. Add hozzá a rizst, a húslevest (lehet kockából is), a halszószt és a sót. Tégy rá fedőt, és forrald fel. Amikor forrni kezd, csökkentsd a hőt alacsonyra, és hagyd így mindaddig, amíg a csirke és a rizs megfő, kevergetve gyakran, 25-35 percig. Ha elforr a leve, önts hozzá még húslevest. Ezzel tudod szabályozni, hogy milyen sűrűre szeretnéd. A legjobb állag hasonlít a rizottóra, krémes, nem folyós.
  • Tálald leveses tányérokban, szórd meg a tetejét a pirított fokhagymával, zöldhagymakarikákkal, lime lével (citromlé is megteszi).

 

forrás: wishfulchef.com