Csirke tekercsek maradék csirkéből

Csirke tekercsek maradék csirkéből

Viszonylag kevés hozzávalóval, maradék húsleves húsból, rövid elkészítése idővel, fenséges, meglepően íz gazdag ételt készíthetünk. Az elkészítési idő szinte csak a tekercsek készítése volt. A mártogató szószt ajánlatos egy pár órával előtte elkészíteni és hűtőbe tenni. A hozzávalók egy tucat tekercsre elegendők. 

Hozzávalók:

Mézes Mustáros Mártogató Szósz:

120 ml majonéz (115 gramm)

3 evőkanál dijoni mustár

2 evőkanál méz

½ evőkanál citromlé

Csirke tekercsek:

350 g főtt csirkehús, a csontról lefejtve, aprítva

120-130 gramm kockázott sonka (soványabb része)

120-130 gramm félkemény sajt

12-15 db rizspapír tészta

1 tojás felverve

250 ml kókuszolaj

Elkészítés: Mézes Mustáros Mártogató Szósz

  • Egy kisebb tálban habverővel jól dolgozd össze a hozzávalókat. Fedd le és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de másnapra lesz a legfinomabb. 

Elkészítés: Csirkés tekercs

  • Egy közepes nagyságú edényben keverd össze a főtt csirkedarabokat, a kockázott sonkát, és a sajtdarabkákat. Verd fel a tojást egy kisebb edényben, és tedd félre.
  • Terítsd ki az előáztatott rizspapír tésztát egy tálcára/gyúródeszkára és tegyél a közepére egy nagy evőkanálnyi tölteléket. Hajtsd be mindkét oldalát, majd kezd el feltekerni a végétől kezdve. Mártsd bele az ujjad a felvert tojásba, és kend rá a rizspapírra, így zárd le a tekercset. Így készítsd el az összes tekercset.
  • Egy serpenyőben hevíts fel olajat, akkor megfelelő az olaj hőmérséklete, ha a beletett tekercs szépen sercegve sül. Forgasd a tekercseket sütés közben. A készre sült tekercseket helyezd konyhapapírra, hogy a felesleges olaj szívódjon fel.
  • Hagyd pihenni pár percig, had hűljön ki a forró sajt belül, majd tálald a Mézes Mustáros Mártogató Szósszal.

Jó étvágyat!

forrás: Barefeet in The Kitchen