Viszonylag kevés hozzávalóval, maradék húsleves húsból, rövid elkészítése idővel, fenséges, meglepően íz gazdag ételt készíthetünk. Az elkészítési idő szinte csak a tekercsek készítése volt. A mártogató szószt ajánlatos egy pár órával előtte elkészíteni és hűtőbe tenni. A hozzávalók egy tucat tekercsre elegendők.
Hozzávalók:
Mézes Mustáros Mártogató Szósz:
120 ml majonéz (115 gramm)
3 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
½ evőkanál citromlé
Csirke tekercsek:
350 g főtt csirkehús, a csontról lefejtve, aprítva
120-130 gramm kockázott sonka (soványabb része)
120-130 gramm félkemény sajt
12-15 db rizspapír tészta
1 tojás felverve
250 ml kókuszolaj
Elkészítés: Mézes Mustáros Mártogató Szósz
- Egy kisebb tálban habverővel jól dolgozd össze a hozzávalókat. Fedd le és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de másnapra lesz a legfinomabb.
Elkészítés: Csirkés tekercs
- Egy közepes nagyságú edényben keverd össze a főtt csirkedarabokat, a kockázott sonkát, és a sajtdarabkákat. Verd fel a tojást egy kisebb edényben, és tedd félre.
- Terítsd ki az előáztatott rizspapír tésztát egy tálcára/gyúródeszkára és tegyél a közepére egy nagy evőkanálnyi tölteléket. Hajtsd be mindkét oldalát, majd kezd el feltekerni a végétől kezdve. Mártsd bele az ujjad a felvert tojásba, és kend rá a rizspapírra, így zárd le a tekercset. Így készítsd el az összes tekercset.
- Egy serpenyőben hevíts fel olajat, akkor megfelelő az olaj hőmérséklete, ha a beletett tekercs szépen sercegve sül. Forgasd a tekercseket sütés közben. A készre sült tekercseket helyezd konyhapapírra, hogy a felesleges olaj szívódjon fel.
- Hagyd pihenni pár percig, had hűljön ki a forró sajt belül, majd tálald a Mézes Mustáros Mártogató Szósszal.
Jó étvágyat!
forrás: Barefeet in The Kitchen