Most ne utazzunk nagyon messzire, Olaszország elég lesz. Elvégre ők tudnak pár hozzávalóból kihozni valami fantasztikusat. A csirkecombokat magam is nagyon szeretem, sokkal finomabbnak, ízletesebbnak tartom a közkedvelt csirkemellnél, bár a fiam a fordítottját állítja. A lényeg tulajdonképpen az, hogy a combokon ott van a bőr, amely zsíros, és ha megfelelően van sütve, szaftosságot ad az elkészült ételnek. Gyerekkoromban a csirkemell mindig a tálban maradt, senkinek sem kellett.
Hozzávalók:
500 g csirkecomb 2 alsó, 2 felső
1 evőkanál I. osztályú Szegedi paprika
1 evőkanál Fokhagyma-Gyömbér Püré
1 evőkanál Citromlé, frissen facsart
1 evőkanál Növényi olaj
1 evőkanál Vaj
4 db nagy Vöröshagyma, szeletelve
1 evőkanál méz
1-2 kissebb ág Rozmaring
Só
Elkészítés:
- Keverd össze a paprikát a gyömbéres-fokhagymás pürével, a citromlével egy tálban. Ezzel a kenőccsel, krémmel kend be, masszírozd be a csirkecombokat alaposan. Tedd félre 10 percre, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, helyezd bele a combokat, bőrös felükkel lefelé. Süsd közepes-magas hőfokon 2-2 percig mindkét oldalukon.
- Vedd le a hőt alacsonyra, add hozzá a hagymát, a vajat, a rozmaringot és egy kis sót. Keverd jól össze, fedd le és főzd 25 percig, vagy amíg a combok megfőttek.
- Keverj össze 2 evőkanálnyi vizet mézzel, és öntsd bele a serpenyőbe, és amikor a mézes víz kezd gyöngyözni, egy kanállal öntözd meg a combokat, majd zárd el a hőt alatta egy-két perc múlva.
- Tálald a combokat főtt rizzsel vagy kenyérrel.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.myfoodstory.com