Csirkés Kínai Omlett, Foo Young

Csirkés Kínai Omlett, Foo Young

Előfordul, hogy a sült-, főtt- vagy a rántottcsirkéből csak egy, vagy két darab marad, és nem elég egy újabb ebédre. Ekkor kell kiegészítenünk, és valami újat alkotni belőle. Ez a kínai recept nemcsak hasznosítja, de olyan ízeket ad hozzá, ami igazán feldobja a maradék csirkehúst.

Hozzávalók:

6 db nagyobb tojás

1 dl csirkehús leves (akár kockából)

200 g szeletelt gomba (shiitake vagy csiperke)

maroknyi mungóbab csíra

1 kápia paprika apró kockára vágva

1 db újhagyma karikázva

2-300 g főtt vagy sült csirkehús aprítva

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál növényi olaj

Foo Young szósz:

2 dl csirkehús leves (akár kockából)

3 evőkanál világos Szójaszósz

2 teáskanál Rizsecet

2 teáskanál kristálycukor

1 evőkanál Kukorica keményítő, 1 ek vízzel

1 teáskanál Szezámolaj

Elkészítés:

  • Verd fel a tojásokat egy tálban és add hozzá a csirhehús levest, a szeletelt gombát, a mungóbab csírát, a kápia paprikát, az újhagymát, a csirkehúst és a fokhagymát. Keverd annyira, hogy az összes hozzávaló be legyen vonva. Sózd és borsozd, majd tedd félre.
  • A Foo Young szósz készítése: az össze hozzávalót tedd egy kis lábasba és forrald fel. Vedd le e hőt alacsonyra és rotyogtasd lassú tűzön 2 percig. Vedd le a tűzről és tedd félre.
  • Egy palacsinta sütőben olvasztott vajon, vagy növényi olajon süsd ki a porciózott tojásos keveréket, akkora adagokban, hogy 2-4 tócsni elférjen a palacsinta sütőben. Mindkét oldalát süsd 2-3 percig, addig, míg szép barnára nem sül.
  • Amikor az egész bekevert tojás Foo Young-ot megsütötted, adagold ki a tányérokba, és a felmelegített szósszal öntsd nyakon. Szórd meg újhagyma karikákkal és tálald azonnal.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.pickledplum.com/recipe/chickeneggfooyoungrecipe/