A maláj konyha több ágról befolyásolt ízvilág, kínai, indiai, ősi maláj, thai, de biztosan elfelejtettünk néhányat. Ez a leves is egy ilyen üstből származik. A tészta kínai, a curry indiai, a frissek thaföldi, stb. A lényeg az, hogy ezt a csodát itt is a Kárpát Medencében is meg tudjuk valósítani. Az összes különleges hozzávaló itt a Webáruházban megvásárolhatod. A listát (asztali gépen) a jobb oldalon találod, a mobilodon legalul.
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 hagyma, aprítva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 cm hosszú friss gyömbér szeletelve
1 szál friss citromnád kloffolva
1 ek thai Piros Curry Fűszerpaszta
300 g csirkecomb, csíkokra vágva
3 ek Curry Fűszerkeverék
1/2 tk Kurkuma
1 doboz (400 ml) Kókusztej
0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)
0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)
1 tk Nádcukor
200 g Kínai Gyorstészta, kifőzve
só
Zöldségek a díszítéshez, lime leve
Elkészítés:
- Hevíts olajat serpenyőben/wokban/lábasban közepesen magas hőfokra, add hozzá az aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát, a szeletelt gyömbért és a kloffolt friss citromnádat.
- Süsd 5-6 percig, amíg minden megpuhul, a hagyma üvegesre sül.
- Keverd hozzá a Piros Curry Pasztát.
- Tekerd fel a hőt magas fokozatra, és add hozzá a csirkehúst. Addig süsd, amíg a hús opálosan fehér nem lesz. Szórd bele a Curry keveréket, a Kurkumát, öntsd hozzá a Kókusztejet, a Csirkehús levest (alaplevet kockából), a halszószt és a cukrot.
- Forrald fel és főzd 10 percig.
- Eközben főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően. Adagold ki a tésztát a leveses kelyhekbe.
- Kóstold meg a levest, és ha kell sózd, majd kanalazd rá a kiporciózott tésztára.
- Díszítsd mungóbab csírával, koriander zölddel, petrezselyem zölddel, és ha van, akkor nyomj egy kevés lime levet is rá. (Citrom is ugyanolyan finom lesz).
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2017/04/curry-mee/