Curry Mie - a Maláj Curry Csirkeleves

Curry Mie - a Maláj Curry Csirkeleves

A maláj konyha több ágról befolyásolt ízvilág, kínai, indiai, ősi maláj, thai, de biztosan elfelejtettünk néhányat. Ez a leves is egy ilyen üstből származik. A tészta kínai, a curry indiai, a frissek thaföldi, stb. A lényeg az, hogy ezt a csodát itt is a Kárpát Medencében is meg tudjuk valósítani. Az összes különleges hozzávaló itt a Webáruházban megvásárolhatod. A listát (asztali gépen) a jobb oldalon találod, a mobilodon legalul.

Hozzávalók:

2 ek olaj

1 hagyma, aprítva

3 gerezd fokhagyma, szeletelve

1 cm hosszú friss gyömbér szeletelve

1 szál friss citromnád kloffolva

1 ek thai Piros Curry Fűszerpaszta

300 g csirkecomb, csíkokra vágva

3 ek Curry Fűszerkeverék

1/2 tk Kurkuma

1 doboz (400 ml) Kókusztej

0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)

0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)

1 tk Nádcukor

200 g Kínai Gyorstészta, kifőzve

Zöldségek a díszítéshez, lime leve

Elkészítés:

  • Hevíts olajat serpenyőben/wokban/lábasban közepesen magas hőfokra, add hozzá az aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát, a szeletelt gyömbért és a kloffolt friss citromnádat.
  • Süsd 5-6 percig, amíg minden megpuhul, a hagyma üvegesre sül.
  • Keverd hozzá a Piros Curry Pasztát.
  • Tekerd fel a hőt magas fokozatra, és add hozzá a csirkehúst. Addig süsd, amíg a hús opálosan fehér nem lesz. Szórd bele a Curry keveréket, a Kurkumát, öntsd hozzá a Kókusztejet, a Csirkehús levest (alaplevet kockából), a halszószt és a cukrot.
  • Forrald fel és főzd 10 percig.
  • Eközben főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően. Adagold ki a tésztát a leveses kelyhekbe.
  • Kóstold meg a levest, és ha kell sózd, majd kanalazd rá a kiporciózott tésztára.
  • Díszítsd mungóbab csírával, koriander zölddel, petrezselyem zölddel, és ha van, akkor nyomj egy kevés lime levet is rá. (Citrom is ugyanolyan finom lesz).

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com/2017/04/curry-mee/