Az idei bő cukkini termés egy része még mindig ott hever a spájzban, és itt az ideje, hogy csökkentsük a készletet kicsit. A szerda amúgy is főzelékes nap, így hát legyen ez az ígéretesnek tűnő, indiai beütésű, cukkini fasírt ma. Remélem, még nem fáradtatok bele a cukkini ételféleségekbe? Kell nekünk egy-egy húsmentes nap néha.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini, magrésze kivágva, lereszelve
6 evőkanál gesztenye liszt
1 gerezd fokhagyma, nyomva
1 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt Koriander
1/2 teáskanál őrölt Római kömény
1/2 teáskanál Nigellamag, egész
1/2 teáskanál Himalaya só
1/2 teáskanál őrölt Fekete bors
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál Cayenne bors
1/2 teáskanál őrölt mustármag
4 evőkanál növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze az összes hozzávalót, hogy egy ragadós, laza masszát kapj.
- A serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokra, és egy nagyobb evőkanállal adagolj a masszából, 3-4 adagnyira valót, ennyinek el kell férnie a serpenyőben alkalmanként.
- Türelmesen, közepes hőfokon süsd legalább egy percig, amíg egy kicsit összeáll a fasírt. Ha úgy látod hogy összeállt, akkor egy sütőlapáttal óvatosan fordítsd meg és süsd ezt az oldalat 2 percig, majd fordítsd vissza az előző oldalára és ezt is süsd 2 percig, vagy amíg át nem sült. A szép aranybarnára sült fasírtokat tedd papírtörlőre, hogy áztassa fel a maradék olajat.
- Tálald melegen, a köretet a fantáziádra bízom.
Jó étvágyat!
forrás: theveganhousehold.com