Currys Cukkini fasírt

Currys Cukkini fasírt

Az idei bő cukkini termés egy része még mindig ott hever a spájzban, és itt az ideje, hogy csökkentsük a készletet kicsit. A szerda amúgy is főzelékes nap, így hát legyen ez az ígéretesnek tűnő, indiai beütésű, cukkini fasírt ma. Remélem, még nem fáradtatok bele a cukkini ételféleségekbe? Kell nekünk egy-egy húsmentes nap néha.

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini, magrésze kivágva, lereszelve

6 evőkanál gesztenye liszt

1 gerezd fokhagyma, nyomva

1 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék

1 teáskanál őrölt Koriander

1/2 teáskanál őrölt Római kömény

1/2 teáskanál Nigellamag, egész

1/2 teáskanál Himalaya só

1/2 teáskanál őrölt Fekete bors

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál Cayenne bors

1/2 teáskanál őrölt mustármag

4 evőkanál növényi olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  • Egy tálban keverd össze az összes hozzávalót, hogy egy ragadós, laza masszát kapj.
  • A serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokra, és egy nagyobb evőkanállal adagolj a masszából, 3-4 adagnyira valót, ennyinek el kell férnie a serpenyőben alkalmanként.
  • Türelmesen, közepes hőfokon süsd legalább egy percig, amíg egy kicsit összeáll a fasírt. Ha úgy látod hogy összeállt, akkor egy sütőlapáttal óvatosan fordítsd meg és süsd ezt az oldalat 2 percig, majd fordítsd vissza az előző oldalára és ezt is süsd 2 percig, vagy amíg át nem sült. A szép aranybarnára sült fasírtokat tedd papírtörlőre, hogy áztassa fel a maradék olajat.
  • Tálald melegen, a köretet a fantáziádra bízom.

Jó étvágyat!

forrás: theveganhousehold.com